Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Λικέρ πορτοκάλι με κόκκους καφέ

 

Λικέρ πορτοκάλι με κόκκους καφέ

Υλικά
1 μεγάλο πορτοκάλι ακέρωτο
30 κόκκους καφ΄έ
150 γραμ. ζάχαρη
1/2 λίτρο βότκα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού πλένω καλά το πορτοκάλι, κάνω τρυπούλες σε όλη την επιφάνεια και βάζω απο έναν κόκκο καφέ.
Τοποθετώ το πορτοκάλι σε γυάλινο βάζο και το καλύπτο με την βότκα.
Κλείνω το βάζο και το αφήνω 1 1/2 μήνα σε δροσερό μέρος.
Στην συνέχεια, παίρνω το πορτοκάλι και το στίβο να βγεί όλος ο χυμός του.
Μεταφέρω σε άλλο βάζω τον χυμό, αφού πρώτα το στραγγίσω με την σίτα και ρίχνω την ζάχαρη, κλείνω το βάζο και το αφήνω στην άκρη 1 μήνα ανακινώντας το συχνά.
Μετά απο 1 μήνα είναι έτοιμο .

Στην υγειά σας φίλοι μου.
Μαρία

 

 

 

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ας προσέχουμε λοιπόν να μην έχουμε στο στόμα μας δολιότητα για τον αδελφό μας. Γιατί η συκοφαντία είναι εξουθενωτική για τον κάθε άνθρωπο, «ακόμη και τον πιο συνετό τον κάνει να παραφέρεται και να χάσει την ευγένειά του».

Εκτός όμως απ’ αυτά η πείρα έχει δείξει ότι ο Κύριος «ταπεινώνει τον συκοφάντη», ο οποίος με τη μοχθηρία του αυξάνει πάρα πολύ τις συμφορές του και πέφτει τελικά στο λάκκο που ανοίγει για τον πλησίον του.

Η κακολογία και η συκοφαντία δείχνουν ότι ο άνθρωπος που τις έχει εγκολπωθεί νοσεί και χρειάζεται θεραπεία η ψυχή του. Και η θεραπεία επέρχεται με το να «έλθουμε στον εαυτό μας», να δούμε τα δικά μας πάθη και να θεωρήσουμε ότι όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για τις αμαρτίες και τα λάθη που γίνονται στο χώρο μας και ανάμεσά μας. Θα πρέπει να αρχίσουμε να αμφιβάλλουμε για την κρίση μας, διότι αυτή δεν είναι πάντα ασφαλής. Τα αισθητήριά μας συχνά κάνουν λάθος. Δεν γνωρίζουμε την πρόθεση του άλλου, γι’ αυτό ερμηνεύουμε λανθασμένα τη συμπεριφορά του. Άλλωστε δεν έχουμε τη δυνατότητα να κρίνουμε τον άλλο, γιατί δεν μπορούμε να μπούμε στην ψυχή του. Η κρίση είναι έργο μόνο του Θεού.

Και σε τελευταία ανάλυση, τί ωφελεί το να συκοφαντήσουμε τον συνάνθρωπό μας ..Αν το σκεφθούμε ώριμα, θα δούμε ότι αυτή η ενέργειά μας εξυπηρετεί μόνο την εμπάθειά μας.

Back to top button