Καστοριά – Συνταγή: Κέικ με ινδοκάρυδο

 

Κέικ με ινδοκάρυδο από τη Μαρία

ΥΛΙΚΑ
300 γραμ. βούτυρο φρέσκο, αγελαδινό
250-300 γραμ. ζάχαρη
300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 ινδοκάρυδο
6 αυγά
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει η ζάχαρη, ρίχνω ένα- ένα τα αυγά και χτυπάω.
Στην συνέχεια προσθέτω το αλεύρι [κοσκινισμένο], και το ινδοκάρυδο ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΆΛΑ.
Βουτυρώνω και αλευρώνω την φόρμα του κεϊκ, ρίχνω το υλικό του κεϊκ και το φουρνίζω.
Ψήνω στους 175-180c βαθ. 45-50΄λεπτά.
Καλη σας επιτυχία
Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Όταν πληγώνεται ο εγωισμός σου, μην τον περιθάλπεις. Άφησέ τον να πεθάνει. Αν πεθάνει ο εγωισμός σου, θα αναστηθεί η ψυχή σου.
– Και πώς πεθαίνει, Γέροντα, ο εγωισμός;
– Πρέπει να θάψουμε το εγώ μας, να σαπίσει και να γίνει κοπριά, για να αναπτυχθεί η ταπείνωση και η αγάπη.

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

 

shares