ΕκδηλώσειςΕλλάδαΚαστοριά

Η Εταιρεία Αυτισμού Καστοριάς στο “6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού” στη Λάρισα

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού με τίτλο «Δυνατότητες και προκλήσεις» ενημέρωση για διαδικασίες ΚΟΙΣΠΕ και ΚΟΙΝΣΕΠ, σεξουαλικότητα κ.α.

Το Ελληνικό Επιστημονικό Δίκτυο για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Ε.Ε.Δ.Δ.Α.Φ.) διοργάνωσε το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Αυτισμό στις 13,14 και 15 Οκτωβρίου 2017 στη Λάρισα.

Ο τίτλος «Δυνατότητες και προκλήσεις» που επιλέγει για φέτος, απηχεί από τη μια  μεριά δεδομένα με τεκμηριωμένες ενδείξεις καλών πρακτικών και παράλληλα διαφαινόμενες δυνατότητες για το μέλλον. Η θεματολογία ήταν πλούσια, με διάφορα επίπεδα προσέγγισης, περιλαμβάνοντας ερευνητικά, κλινικά και θεραπευτικά δεδομένα, και τις εξελίξεις σε αυτά. Επίσης η έκφραση απόψεων και θέσεων από τα ίδια τα άτομα με αυτισμό, τους γονείς και τις οικογένειές τους, καθώς και θεσμικές πτυχές σχετικά με τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους.

Το συνέδριο απευθύνόταν σε στελέχη της διεπιστημονικής ομάδας ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς, γονείς και άτομα με αυτισμό, φοιτητές και στο ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος.

 

 

 

Back to top button