Ελλάδα

«Μήλο της έριδος» μεταξύ σεισμοπαθών και Εκκλησίας στην Μυτιλήνη, η οικονομική βοήθεια από ομογενείς

Το ποσό των 150.000 αυστραλιανών δολαρίων που συγκεντρώθηκε από ομογενείς της Αυστραλίας για τους σεισμοπαθείς της Λέσβου και εστάλη από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στη Μητρόπολη Μυτιλήνης, αποτελεί το «μήλο της έριδος» μεταξύ των πληγέντων και της Εκκλησίας.

Κι αυτό, γιατί η Μητρόπολη αποφάσισε να διαθέσει το ποσό σε 23 εκκλησίες και παρεκκλήσια του νησιού που υπέστησαν ζημιές και όχι για την κάλυψη αναγκών των σεισμοπαθών.

Ας σημειωθεί ότι στις εκκλήσεις των σεισμοπαθών της Βρίσας και των φορέων τους, η Εκκλησία απαντά με σιωπή, ενώ και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών δεν απάντησε σε σχετικές επιστολές που του απευθύνθηκαν.

Όπως οι σεισμοπαθείς με κάθε τρόπο σημειώνουν, τα χρήματα αυτά συγκεντρώθηκαν για τις ανάγκες τους και όχι για το φιλανθρωπικό έργο των εκκλησιών ή για τις ζημιές που αυτές υπέστησαν από τον σεισμό. Τονίζουν δε, ότι η επισκευή των ναών θα γίνει με δημόσια δαπάνη.

Ας σημειωθεί δε, ότι σήμερα, Παρασκευή, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε σύμβαση για την εκτέλεση εργασιών στο πλαίσιο του έργου: «Λήψη άμεσων μέτρων προστασίας και άρσης ετοιμορροπίας του Ναού του Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου» που είχε πληγεί από τον σεισμό, μεταξύ της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου και τεχνικής εταιρείας.

Σήμερα δημοσιοποιήθηκε από τον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας προς τον μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ιάκωβο, με την οποία ζητείται η χρηματοδότηση από τα χρήματα της ομογένειας στην Αυστραλία, μέσω της τοπικής κοινότητας, της θέρμανσης των σεισμόπληκτων.

AΠΕ

Back to top button