Καστοριά – Συνταγή: Πουτίγκα παραδοσιακή

 

Πουτίγκα παραδοσιακή από τη Μαρία

ΥΛΙΚΑ
15 αυγά
15 κ.σ. καρύδια (ελαφρώς αλεσμένα στο μούλτι)
15 κ.σ. ζάχαρη
8 κ.σ. παξιμάδι
7 κ.σ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν

ΣΙΡΟΠΙ (7′-8΄βράσιμο)

5 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
6 φλυτζάνια τσαγιού νερό
μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω 15΄λεπτά την ζάχαρη με τα αυγά στο μίξερ να γίνουν αφρός.
Στην συνέχεια προσθέτω και ανακατεύω με την κουτάλα, όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα οποία έχω ανακατώσει σε ένα πιάτο.
βουτυρώνω το ταψί Νο 34-36 ρίχνω το υλικό του γλυκού και το ψήνω στους 180c 45΄λεπτά.
Αφού κρυώσει η πουτίγκα, την σιροπιάζω με το ζεστό σιρόπι, ΟΧΙ ΖΕΜΑΤΙΣΤΟ, σιγά- σιγά.
Αφήνω το γλυκό να κρυώσει καλά και ετοιμάζω την κρέμα που βάζω από πάνω.

ΚΡΕΜΑ
1 1/2 κιλό γάλα
8 κ.σ. κορν φλάου ”κανονικές”
1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
Κανέλα για πασπάλισμα
Η εκτέλεση είναι η γνωστή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν δεν κάνετε κρέμα στην πουτίγκα, την κανέλα 1/2 κ.γ. την βάζετε στο αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά.

Καλή σας επιτυχία
Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΑΖΕΙ.

 

 

 

 

shares