Σε νέο ευρωπαϊκό έργο το ΕΠΑΛ Καστοριάς

Λίγες μέρες μετά την εξασφάλιση της συμμετοχής του ΕΠΑΛ Καστοριάς από το σχολικό έτος 2018-2019 στην πιλοτική εφαρμογή του ευρωπαϊκού έργου H2020 «Open Schools for Open Societies-OSOS» (Ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία) είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το σχολείο μας θα είναι το τρέχον σχολικό έτος ένα από τα 14 σχολεία στην Ελλάδα (Γυμνάσια και Λύκεια) το οποίο θα συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα STEM for Youth το οποίο στην Ελλάδα υλοποιείται από το ίδρυμα Ευγενίδου.

Οι δραστηριότητες του έργου θα αναδείξουν τις δεξιότητες και ικανότητες που μπορούν να αναπτυχθούν μέσω της Εκπαίδευσης των Θετικών Επιστημών (STEM), και τον τρόπο με τον οποίο αυτές ανταποκρίνονται στις μελλοντικές ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας.

Ως αποτέλεσμα, το έργο θα παράγει μια ολιστική άποψη για τις παραπάνω επιστήμες και για τα χαρακτηριστικά των θέσεων εργασίας που συνδέονται με αυτές τις επιστήμες, ώστε να βοηθήσει τους νέους να λάβουν συνειδητές αποφάσεις για την μελλοντική σταδιοδρομία τους.

Οι δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν στο σχολείο μας εντάσσονται στο πλαίσιο της διδασκαλίας των μαθημάτων πληροφορικής.

α/α ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
1. 4Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

 

Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ
2. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
3. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΗΛΕΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
4. ΕΠΑΛ ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

ΣΑΜΟΥ
5. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
6. 56Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

 

Α΄ ΑΘΗΝΑΣ
7. 1Ο ΕΠΑΛ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

 

ΠΕΙΡΑΙΑ
8. 1Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ
9. ΕΠΑΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
10. 1Ο ΕΠΑΛ ΑΡΝΑΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
11. 3Ο ΕΚ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΡΑΦΗΝΑΣ)

 

ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
12. 1Ο ΕΠΑΛ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

ΓΡΕΒΕΝΩΝ
13. ΓΕΛ- ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

 

Α΄ ΑΘΗΝΑΣ
14. ΓΥΜΝΑΣΙΟ- ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

 

Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

Ο Διευθυντής

Αλέξανδρος Ταμήλιας

 

 

 

shares