ΚαστοριάΚόσμος

Συνάντηση Αδαμόπουλου με τον υποπρόξενο της Πρεσβείας της Κίνας (φωτο)

 Τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλο επισκέφτηκε χθες Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, ο Υποπρόξενος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Gao Wenqi, ο Διευθυντής του  Τμήματος Δημόσιας Διπλωματίας & Τύπου Liu Jingdong και ακόλουθοί τους, οι οποίοι βρέθηκαν στην πόλη μας έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του Εμπορικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπου Καραταγλίδη, ο οποίος και παρέστη στη συνάντηση.

Ο κ. Αδαμόπουλος υποδέχτηκε και καλωσόρισε την αποστολή στο γραφείο του τονίζοντας τη σημαντικότητα τέτοιων επαφών ως γέφυρες συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας και  επένδυσης σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός, η γούνα, η εξαγωγή προϊόντων κ.α, η σωστή αξιοποίηση των οποίων μπορούν να συμβάλλουν στην εξωστρέφεια όχι μόνο της τοπικής οικονομίας αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Οι προοπτικές συνεργασίας βέβαια αυξάνονται και απαιτούν την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καστοριάς και την ολοκλήρωση του διαμετακομιστικού κέντρου, τα οποία θα επιτρέπουν και θα υποστηρίζουν ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία ως πύλη εξόδου του εμπορίου από την Ελλάδα προς τις υπόλοιπες χώρες.

 

 

 

 

Back to top button