ΑθλητικάΕλλάδα

«Ο Ατρόμητος γράφει Ιστορία»

Το δικό του παραμύθι ζει ο Ατρόμητος στη φετινή Super League. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος έχει κάθε λόγο να καμαρώνει, γιατί έχει φτιάξει τη δική του ιστορία και 

όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου περιμένουν να δουν το πόσο μακριά θα μας ταξιδέψει. 
Ο Κυριάκος Κιβρακίδης μοιράστηκε, έστω για λίγο, με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το όνειρο της ομάδας του Περιστερίου και τη συνταγή της επιτυχίας. Μία διαδρομή που δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Από τα ηχηρά «χαστούκια» στην προετοιμασία, στα ρεκόρ και τις νίκες σε Καραϊσκάκη και ΟΑΚΑ.

Η συζήτηση με τον αρχηγό του Ατρόμητου είναι απολαυστική και καταλαβαίνει κανείς, πως για να διακριθείς πρέπει πρώτα να έχεις ακέραιο χαρακτήρα, να είσαι προσγειωμένος και συγκεντρωμένος σ? αυτό που αγαπάς. Ο ταλαντούχος αμυντικός διαθέτει όλα αυτά τα χαρίσματα και μας εξηγεί ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι η ομάδα είναι μια μεγάλη παρέα και ο ένας συμπληρώνει τον άλλον σαν κρίκους αλυσίδας.
Ο Κυριάκος Κιβρακίδης τόνισε ότι του αρέσει όταν συγκρίνουν τον Ατρόμητο με την Λέστερ, αλλά ξεκαθαρίζει ότι στόχος παραμένει η 5αδα. Θέλει μέσα από τις εμφανίσεις του να κληθεί στην Εθνική, ενώ αναφερόμενος στην εκπληκτική πορεία παραδέχεται ότι θα μπορούσε να μπουν πολλοί τίτλοι. Εμείς πάντως, λόγο της άσχημης αρχής στα φιλικά, προτιμάμε το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος?

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κυριάκου Κιβρακίδη στο ΑΠΕ -ΜΠΕ.
ΕΡ: Κυριάκο, ανεξαρτήτως της εξέλιξης του πρωταθλήματος, νομίζω ότι τη φετινή χρονιά θα τη θυμάσαι για όλη σου τη ζωή;
«Φυσικά! Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα να βρίσκομαι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πρωταθλήματος. Μου αρέσει πάρα πολύ και κάθε μέρα δουλεύω σκληρά για να μείνει η ομάδα, εδώ που είναι».

ΕΡ: Η χρονιά για σας είναι πολύ έντονη. Στην προετοιμασία πηγαίνατε από το κακό στο χειρότερο και μόλις ξεκίνησε το πρωτάθλημα μεταμορφωθήκατε και πηγαίνατε από το καλό στο καλύτερο. Τι είναι αυτό που άλλαξε;
«Στην αρχή νομίζω, ότι είναι πολύ λογικό να υπάρχει αυτή η εικόνα. Όταν φεύγουν 14 ποδοσφαιριστές κι έρχονται άλλοι 14, με έναν καινούργιο προπονητή, που έχει τη δικιά του φιλοσοφία, είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχεις συνοχή. Χρόνο με τον χρόνο και μόνο που δείξαμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον και στον προπονητή μας, αυτό βγήκε και στο γήπεδο μέσα».

ΕΡ: Την πορεία σας θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με το ασχημόπαπο, που τελικά έγινε κύκνος;
«Μπορείς να βάλεις πολλούς τίτλους για την πορεία αυτή της ομάδας. Είναι κάτι πολύ όμορφο και πρωτόγνωρο για μας και για τον σύλλογο. Με αυτά που γίνονται ο Ατρόμητος γράφει ιστορία. Είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας και το κλίμα είναι καταπληκτικό».

ΕΡ: Είσαι από τους πιο παλιούς της ομάδας και έχεις δει πολλές προετοιμασίες, πολλούς προπονητές. Ενιωθες ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει κάτι το διαφορετικό;
«Δεν μπορείς να πεις τι θα γίνει στο μέλλον. Από τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην ομάδα, πίστευα στον καθένα. Πραγματικά πίστευα ότι θα βγει κάτι καλό. Δεν πίστευα στα αποτελέσματα που είχαμε στα φιλικά ότι αυτή η ομάδα αξίζει αυτό το πράγμα. Φάνηκε ότι χρειαζόμασταν χρόνο κι εντός γηπέδου κι εκτός. Να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον. Ποτέ, όμως, δεν μπορείς να το περιμένεις αυτό».

ΕΡ: Από τα λεγόμενα σου, το σημαντικότερο είναι ότι έχετε γίνει μια παρέα;
«Αυτό ακριβώς είναι. Μπορεί να τελειώσουμε την προπόνηση και μετά να πάμε όλοι μαζί για καφέ. Χωρίς να κανονίσουμε κάτι. Απλά γιατί μας αρέσει να προπονούμαστε όλοι μαζί, να είμαστε στα αποδυτήρια και γενικότερα να χαιρόμαστε την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Ακόμη και μετά την προπόνηση, μπορεί να πάμε 7-8 άτομα για καφέ ή φαγητό όλοι μαζί. Υπάρχει αυτή η αγάπη μεταξύ μας».

ΕΡ: Εχετε καταφέρει φέτος πάρα πολλά, αλλά φαντάζομαι οι νίκες σε Καραϊσκάκη και ΟΑΚΑ με Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα αποτελεί παράσημο για σας;
«Εμείς αυτή την στιγμή δεν κοιτάμε με ποιον παίζουμε. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Είτε παίζουμε με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ ή τον Λεβαδειακό είναι το ίδιο για εμάς. Παίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Από εκεί και πέρα, όμως, είναι πολύ δύσκολο να πάρεις αποτέλεσμα σ? αυτές τις έδρες. Γιατί είναι πολύ μεγάλες ομάδες, με κόσμο και ιστορία και τις σεβόμαστε».

ΕΡ: Εχετε γράψει ιστορία με το «μηδέν» που έχετε κρατήσει στην άμυνα. Πόσο σημαντικό είναι για εσάς, εκτός από το καθαρά αγωνιστικό να κάνετε και κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν;
«Γενικά νιώθω χαρούμενος και ικανοποιημένος για μένα και την ομάδα μου και για το ρεκόρ μας. Μια ομάδα, όμως, είναι μια αλυσίδα και πάει κρίκο – κρίκο. Από τον πρόεδρο στον προπονητή κι από τον προπονητή στους παίκτες και το αντίστροφο. Αυτή η εμπιστοσύνη που δείχνουμε ο ένας στον άλλον, μας βγαίνει και στο γήπεδο. Είτε να σκοράρουμε, είτε να κρατήσουμε το μηδέν πίσω. Αυτό είναι το σημαντικότερο και γι αυτό είσαι ομάδα. Αυτό με κάνει πραγματικά χαρούμενο».

ΕΡ: Για σένα έχει ξεχωριστή σημασία ότι γράφεται όλη ιστορία ειδικά με το μηδέν παθητικό και είστε όλοι Ελληνες;
«Αυτό δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Είμαστε όλοι οι Ελληνες πίσω, αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Αν δεν είχαμε μπροστά τα παιδιά που τρέχουν πάρα πολύ, έως το 90? πρεσάρουν, δεν θα είχαμε τόσο καλό αποτέλεσμα. Η άμυνα μας ξεκινάει από την επίθεση κι ο καθένας κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Πιστέψτε με ότι και τα παιδιά που βρίσκονται εκτός 11αδας ή αποστολής, είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές που αν μπουν μέσα θα δώσουν το ίδιο αποτέλεσμα».

ΕΡ: Αυτή την στιγμή ζείτε ένα όνειρο. Ένα όνειρο που το δημιουργήσατε από τη δική σας προσπάθεια. Για το μέλλον του πρωταθλήματος τι περιμένετε;
«Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πατάμε στο έδαφος. Δεν έχουμε βλέψεις για κάτι τρελό. Στόχος μας ήταν πάντα η πρώτη πεντάδα. Δεν έχει αλλάξει κάτι, επειδή βρισκόμαστε πρώτη. Η ομάδα είχε στόχο την 5αδα και ακόμη και τώρα αυτός είναι ο στόχος».

ΕΡ: Το γεγονός ότι σας αποκαλούν Λέστερ του ελληνικού πρωταθλήματος, πως σου φαίνεται;
«Ακούγεται πολύ ωραία όντως. Γενικότερα το ακούω πάρα πολύ συχνά. Είναι κάτι πολύ όμορφο να το ακούς αυτό, αλλά πρέπει να πατάς στα πόδια σου. Αυτό που έκανε η Λέστερ ήταν μία στο ένα εκατομμύριο. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις, γιατί αυτή είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου».

ΕΡ: Εχεις κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις. Στόχος σου είναι η εθνική ομάδα;
«Στόχος μου είναι η ομάδα μου. Να πραγματοποιήσει τους στόχους της και να βγούμε Ευρώπη. Μετά από αυτό, ο προσωπικός μου στόχος είναι να πάω Εθνική. Θα προσπαθήσω κάθε μέρα να δουλεύω, ώστε να φορέσω το εθνόσημο, που ονειρεύομαι τόσα χρόνια».

ΕΡ: Υπάρχει στο μυαλό σου μια μεταγραφή; Είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. 
«Αυτή την στιγμή πραγματικά δεν το σκέφτομαι. Το μόνο που κοιτάζω είναι η ομάδα. Δεν έχω κάτι παραπάνω στο μυαλό μου. Ο Ατρόμητος είναι η ομάδα μου. Τώρα αν συμβεί κάτι στο μέλλον θα φανεί από τον χρόνο».

ΕΡ: Είσαι πάρα πολύ προσγειωμένος και δεν κάνεις πολλά όνειρα. Παρόλα αυτά θέλω να σε ρωτήσω, όταν κλείνεις τα μάτια τι ονειρεύεσαι;
«Όταν κλείνω τα μάτια βλέπω ότι κερδίζω. Δεν μ? αρέσει να χάνω και αυτό συμβαίνει και στη ζωή μου. Μπαίνω μέσα στο γήπεδο, κλείνω τα μάτια και μπαίνω να αγωνιστώ. Αυτή την στιγμή τα όνειρά μου ταυτίζονται με τα όνειρα του Ατρόμητου».

ΕΡ: Ποια είναι η συμβολή του προπονητή σας Νταμίρ Κάναντι στην επιτυχία σας;
«Νομίζω ότι ο προπονητής έχει δώσει τη δικιά του φιλοσοφία και μας έχει δείξει κάποια πράγματα, που εγώ δεν τα ήξερα. Το σημαντικότερο, όμως, είναι αυτό που σας είπα νωρίτερα. Ότι σαν ένας κρίκος ή ένα παζλ έχει ενωθεί κομμάτι με κομμάτι με την ομάδα».

ΕΡ: Ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει συγκλονιστεί από τον τραυματισμό του Μάνταλου. Το σχόλιό σου;
«Θα ήθελα να του πω περαστικά στον Μάνταλο. Πραγματικά τον χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο κι ελπίζω να γυρίσει σύντομα γερός»

ΕΡ: Επόμενο παιχνίδι το Σάββατο με Πανιώνιο. Ποια είναι η γνώμη σου για το ματς;
«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Ο Πανιώνιος είναι μια πολύ καλή ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όπως με τις άλλες ομάδες και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ένα μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι. Περιμένω πως και πώς να παίξω».

ΕΡ: Ο κόσμος ολοένα έρχεται και περισσότερος στο γήπεδο. Πιστεύεις ότι έχει αρχίσει να σας εμπιστεύεται;
«Ο κόσμος είναι πολύ χαρούμενος και το δείχνει μέσα κι έξω από το γήπεδο. Οι νίκες της ομάδας τους φέρνει στο γήπεδο. Η «κακή» πορεία που κάναμε πέρυσι στεναχώρησε τον κόσμο. Φέτος νομίζω ότι το απολαμβάνει και πιστεύω ότι το Σάββατο θα γεμίσει το γήπεδο».

ΕΡ: Ο κόσμο παρακολουθεί την πορεία σας. Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φίλους του Ατρόμητου και τι στους φίλους των υπολοίπων ομάδων που παρακολουθούν την εντυπωσιακή σας πορεία;
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους φιλάθλους μας, για την στήριξή τους. Εύχομαι ο κόσμος να γεμίζει το γήπεδο και να είναι δίπλα μας να μας στηρίζει. Για τους υπόλοιπους φιλάθλους θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τα καλά τους λόγια. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό.»

ΑΠΕ

Back to top button