Ελλάδα

Τι ποσό εισέπραξαν οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Τα πάντα ομολόγησε ο Αλβανός εκτελεστής του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, κατονομάζοντας μάλιστα ακόμα και τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας, εν προκειμένω τους τρεις Αλβανούς βαρυποινίτες, που ουσιαστικά μίσθωσαν τον ίδιο και τον συνεργό του, προκειμένου να εκφοβίσουν το γνωστό δικηγόρο με κατάληξη την δολοφονία του.

Κίνητρο του εκβιασμού με την τραγική κατάληξη ένα ποσό της τάξεως των 5.000.000 ευρώ που ζητούσαν οι τρεις βαρυποινίτες να τους δοθούν μέσω του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, από φυλακισμένο πελάτη του για το σκάνδαλο εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος κατηγορείται και για “συμβόλαιο θανάτου” σε βάρος άλλου δικηγόρου το 2015.

Οι τρεις Αλβανοί βαρυποινίτες είχαν καταθέσει στην κύρια ανάκριση της υπόθεσης, κατονομάζοντας το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, ως τον άνθρωπο που τους έβαλε να βγάλουν από την μέση έναν δικηγόρο στην Πεντέλη το 2015.

Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν αναζητούσαν μέσα στην φυλακή το συγκεκριμένο πρόσωπο, προκειμένου να το εκβιάσουν ώστε να τους δώσει, λόγω της μεγάλης του περιουσίας το ποσό των 5 εκ. ευρώ για την δουλειά που είχαν κάνει στην Πεντέλη και δεν είχαν πληρωθεί από τον ίδιο.

Όταν διαπίστωσαν πως δεν είναι δυνατόν να προσεγγίσουν το συγκεκριμένο πρόσωπο, καθώς είναι κρατούμενος στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο εκβιασμού του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσω των δυο οπλοφόρων συμπατριωτών τους.

Μάλιστα, σε τηλεφώνημα που έχει υποκλέψει μέσα από τις φυλακές ο υπέρ κοριός της Ασφάλειας, ακούγεται ο ένας από τους βαρυποινίτες και “βαρύ πιστόλι” της ελληνικής μαφίας κατά το παρελθόν, να λέει στον φερόμενο εκτελεστή του Ζαφειρόπολου: “…θα πάτε στο γραφείο, θα του πείτε για τα λεφτά και θα πάτε για τα πόδια αν κάνει τρίπλες, και θα του ζητήσετε αυτά που λέμε”.
Το συμβόλαιο εκφοβισμού του γνωστου δικηγόρου έκλεισε στο ποσό των 20.000 ευρώ και μάλιστα οι δυο εκτελεστές πήραν προκαταβολή 3.000 ευρώ, για να φέρουν σε πέρας την δουλειά.

Η εκτέλεση

Ο 32χρονος εκτελεστής του Μιχάλη Ζαφειρόπολου, ζήτησε ευθαρσώς από τον δικηγόρο το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ και του ζήτησε να μεσολαβήσει ο ίδιος, ώστε ο πελάτης του να περάσει σε συγκεκριμένους λογαριασμούς το ποσό.
Όταν ο Ζαφειρόπουλος αντέδρασε και με την απειλή όπλου αναγκάστηκε να δώσει στον 32χρονο το κλητήριο θέσπισμα, όπου φαίνονταν οι συγγενείς και οι κατοικία του πελάτη του γνωστού ποινικολόγου, έγινε η μοιραία κίνηση.
Σύμφωνα με την ομολογία του 32χρονου, ο γνωστός ποινικολόγος τρομαγμένος έσκυψε, προκειμένου να κρυφτεί λόγο της απειλής με το όπλο και εκείνη τη στιγμή ο 32χρονος πυροβόλησε, φοβούμενος πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έχει κρυμμένο πιστόλι όπως ισχυρίστηκε.

Η φυγή

Ο κοντός συνεργός του 32χρονου, από την στιγμή που έφυγαν από το γραφείο του άτυχου ποινικολόγου, έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο του διαφυγής στην Αλβανία, όπως και έγινε.
Όταν οι τρεις ηθικοί αυτουργοί ενημερώθηκαν μέσα στις φυλακές για την δολοφονία, ο ένας από αυτούς επικοινώνησε με συνεργάτη του εκτός φυλακών, λέγοντας του: “…ρε του βλάκες τι κάνανε. Εμείς τους στείλαμε για απλό φόβο και πόδια και αυτοί τα κάνανε μαντάρα”. Το τηλεφώνημα αυτό που άμεσα έπιασε ο “υπέρ κοριός” της Ασφάλειας, οδηγησε τις έρευνες στο τελικό τους στάδιο και την σύλληψη του εκτελεστή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

newsit.gr

Back to top button