ΕλλάδαΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Tο 3ο Προσυνέδριο της ΝΔ στα Ιωάννινα – Ρεπορτάζ και φωτογραφίες Καστοριανών που παραβρέθηκαν

 

Μήνυμα για μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων έστειλε από το 3ο Προσυνέδριο της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε πως ο αξιακός κώδικας και ο πυρήνας της πολιτικής του κόμματος του είναι η στήριξη των αδύναμων συνανθρώπων.

«Η ατζέντα της στήριξης του αδύναμου, της κοινωνικής αλληλεγγύης, κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν πως είναι ζήτημα της Αριστεράς. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα, που έχει στο κέντρο της πολιτικής της πρώτη προτεραιότητα, την αλληλεγγύη και τη στήριξη των αδύναμων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως η ΝΔ «σχεδιάζει προσεκτικά την επόμενη μέρα, επειδή πιστεύουμε ότι τώρα χρειάζεται συνεκτικό εθνικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο πηγαίνει πάνω και περά από μνημόνια, το οποίο θα μπορεί να παρουσιαστεί στην ελληνική κοινωνία, με όρους αλήθεια και αξιοπρεπείας και να εφαρμοστεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα».

O Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι προσβάλει την αξιοπρέπεια των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, λέγοντας πως έκανε του φτωχούς φτωχότερους και περικοπές στο ΕΚΑΣ και ότι δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ, ενώ ανέχεται συνθήκες εργασιακής ζούγκλας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπει συχνά να δοκιμάζεται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων στις ουρές στα νοσοκομεία η στο μετρό, καθώς δεν είναι ικανοί να εφαρμόσουν σχέδιο για ηλεκτρονικό εισιτήρια», σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ έχει της δική της διαφορετική αντίληψη, που δεν θέλει να εξισώσει την ελληνική κοινωνία προς τα κάτω, ενώ ανακοίνωσε πως επεξεργάζεται ένα γενναίο και τολμηρό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί στο 11ο Συνέδριο του κόμματος.

Παράλληλα, υποστήριξε πως οι άνθρωποι που βρίσκονται σε καθεστώς ακραίας φτώχειας, χρειάζονται εργαλεία υποστήριξης, και έκανε ειδική αναφορά στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που στοχεύει, όπως επισήμανε, «στη σταδιακή επανένταξη στην αγορά εργασίας, που εφαρμόστηκε πιλοτικά το 2014 και αρχικά πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβεβαίωσε πως αυτή την πολιτική η ΝΔ θα τη στηρίξει και θα την ενισχύσει με περισσότερους πόρους, σημειώνοντας πως «εμείς θα είμαστε αυτοί στην επόμενη κυβέρνηση που θα την αναπτύξουμε περισσότερο».

Κ. Μητσοτάκης: Μείωση εργοδοτικών εισφορών και βασική εθνική σύνταξη με ρήτρα ανάπτυξης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης,αναφερόμενος στο Τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης, αφού χαρακτήρισε «εκτρωματικό τον “νόμο Κατρούγκαλου”», εξήγγειλε μείωση εργοδοτικών εισφορών και βασική εθνική σύνταξη με ρήτρα ανάπτυξης.

Στον Τομέα της Υγείας στηλίτευσε την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και είπε πως δοκιμάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και σε εξοπλισμό. Μάλιστα, ανέφερε πως στο σχεδιασμό της ΝΔ οι υγειονομικές περιφέρειες θα γίνουν 13, όσες και οι διοικητικές, ενώ η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα περάσει στις ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να υπάρχει ευελιξία στην κατανομή πόρων και στη στελέχωση με προσωπικό.

Ο Κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε την κατάρτιση ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς, που θα είναι προσβάσιμος σε όλους τους παρόχους υγείας, ενώ τόνισε πως στις διοικήσεις των νοσοκομείων δεν θα τοποθετούνται αποτυχημένοι βουλευτές η κομματικά στελέχη. Παράλληλα, δεσμεύτηκε πως θα εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος και η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε καρκινοπαθείς.

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως η χώρα χρειάζεται εθνικό διάλογο για το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα και εξήγγειλε 1.000 ευρώ αφορολόγητο για το πρώτο παιδί και 2.000 ευρώ για το δεύτερο και τόνισε πως κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού.

Ρεπορτάζ: ΑΠΕ

 

Back to top button