Συμβασιούχοι: 7.000 οι προσλήψεις -Σκουρλέτης καλεί ΑΣΕΠ για την προκήρυξη

Συνάντηση με την ηγεσία του ΑΣΕΠ πρόκειται να έχει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε μία προσπάθεια να προχωρήσει το συντομότερο η προκήρυξη για πάνω από 6.667 μόνιμους στην καθαριότητα των δήμων.

Η συνάντηση του κ. Σκουρλέτη πρόκειται να γίνει με στόχο να συμφωνήσει με την ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν τάχιστα, ώστε οι προσωρινοί πίνακες των επιτυχόντων να δημοσιευθούν το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου 2017 που λήγουν οι συμβάσεις των παρατασιούχων.

Στο υπουργείο Εσωτερικών δεν θέλουν με κανένα τρόπο να ακούνε για νέα παράταση στις συμβάσεις η οποία είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα από Επιτρόπους και γι’ αυτό επιθυμούν να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία άμεσα.

Γι’ αυτό το λόγο τονίζουν ότι βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό σε επικοινωνία με το ΑΣΕΠ προκειμένου αν και ακόμη δεν έχουν σταλεί οι πίνακες με τις θέσεις, να προετοιμαστεί η σχετική προκήρυξη.

Θεωρούν, δε, ότι το σύνολο των θέσεων, δηλαδή, οι 6.667 που έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr και κάποιες πρόσθετες που αναμένονται τις επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να προσεγγίσει ή και να ξεπεράσει τις 7.000.

Στόχος η προκήρυξη να βγει το Δεκέμβριο

Τα σχετικά αιτήματα για τις 6.667 θέσεις υπέγραψε ήδη ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και αναμένονται οι υπογραφές και από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη καθώς και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και με τις πρόσθετες θέσεις και στη συνέχεια το σύνολο των αιτημάτων σε ενιαίο φάκελο θα μεταφερθεί στο ΑΣΕΠ, το οποίο θα επιφορτιστεί την σύνταξη της σχετικής προκήρυξης και τη διενέργεια του διαγωνισμού. Υπενθυμίζουμε ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα έγιναν από τους δήμους, όταν κρίθηκε αντισυνταγματική η ανανέωση συμβάσεων στους υπαλλήλους που δουλεύουν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, όπως ο τομέας της καθαριότητας. Στη συνέχεια η ανεξάρτητη αρχή θα συντάξει την προκήρυξη και θα την αποστείλει στο Εθνικό Τυπογραφείο προκειμένου να λάβει το ΦΕΚ.

Αμέσως μετά θα υπάρξει η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης από το ΑΣΕΠ και θα ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΥΠΕΣ εξετάζουν το ενδεχόμενο οι αιτήσεις να μην γίνονται απευθείας στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΑΣΕΠ, αλλά ανά δήμο, κατά τα πρότυπα των προσλήψεων συμβασιούχων και στη συνέχεια να αποστέλλονται στο ΑΣΕΠ προκειμένου να καταρτίζει τους προσωρινούς πίνακες.

Στους σχεδιασμούς τους υπουργείου είναι η προκήρυξη να βγει στον αέρα μέχρι τα τέλη του χρόνου ή ακόμα και στα μέσα Δεκεμβρίου, ώστε οι προσωρινοί πίνακες να έχουν δημοσιευθεί έως 31 Μαρτίου 2018, οπότε και λήγουν οι συμβάσεις των “παρατασιούχων”.

aftodioikisi.gr