Καστοριά

Μια μεγαλόπνοη πρόταση από τη Σουλτάνα Ζορπίδου για το οικόπεδο “φιλέτο”

“Έχει ξεσπάσει λυσσαλέα αντίδραση από πολλούς και διάφορους εντός και εκτός έδρας για να μην τυχόν χτιστεί ένας νέος ναός σε οικόπεδο λένε φιλέτο του Δήμου, μάλιστα.
Εγώ επιθυμώ αντιθέτως όχι μόνο να χτιστεί ένας νέος ναός στην είσοδο της χερσονήσου και έξω από τα τείχη της Καστροπολιτείας, αλλά και ένα σύμπλεγμα αρχιτεκτονικό κατά τα βυζαντινά πρότυπα που θα μοιάζει σαν ένα βυζαντινό όνειρο, όπου θα μπορεί κανείς να δει σε φωτογραφίες τις κλειδωμένες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες της πόλης, να υπάρχει μια βιβλιοθήκη για ερευνητές και ακαδημαϊκούς που έρχονται να επισκεφτούν τις κλειδωμένες εκκλησίες και ένα κέντρο βυζαντινών σπουδών που θα λειτουργεί ως ανοιχτός και φιλόξενος τόπος της ορθόδοξης παράδοσης και συνάντησης Βυζαντινολόγων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αυτό έχει ανάγκη η πόλη πάνω από όλα.”

Η ανάρτηση της Σουλτάνας Ζορπίδου στο facebook, που έχει ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση για το θέμα.

 

 

 

 

 

One Comment

  1. Να τον κάνομε τι εκεί έξω τον ναό; Ποιος θα εκκλησιάζεται; Μπακακαίοι της λίμνης, μιας κι απ’ την Καστοριά φεύγει ο κόσμος;
    Έχουμε κτήρια που είναι άδεια και τώρα θα γίνει και συνένωση των δημοτικών σχολείων αφού δεν έχουμε ούτε μαθητές!
    Κάποιοι “αλεξιπτωτιστές” που δεν ξέρουμε τι πρεσβεύουν, προσπαθούν να μας πείσουνε ότι ένας ναός ακόμη είναι ό,τι καλύτερο για την πόλη!
    Ποια πόλη; Αυτή που κάποτε είχε 33.000 κόσμο και σήμερα έχει 8.000 με 10.000;
    Όλα είναι εκ του πονηρού, γιατί στην παλιά Καστοριά δεν έχει μείνει τίποτα.
    Από την πλατεία Δαβάκη προς την Ομόνοια δεν υπάρχουν νοικιασμένα καταστήματα και μετά τις 8 μμ, ούτε κόσμο δε συναντάς στον δρόμο, λες και είναι έρημη πόλη!
    Όλα έξω από την πόλη, έτσι για να κάνουμε χατήρι του κάθε “αλεξιπτωτιστή” που ήρθε να μας δώσει “φωτισμό”, πώς πρέπει να είναι η Καστοριά.

Back to top button