Ελλάδα

Μήλα τυλιγμένα σε σφολιάτα

Υλικά συνταγής

  • σκληρά μήλα: 8
  • σφολιάτα βουτύρου: 1 πακέτο (800 γρ.)
  • λεμόνι: 1, ο χυμός
  • σταφίδες: 50 γρ.
  • καρυδόψιχα: 100 γρ. χοντροκομμένη
  • αμυγδαλόψιχα: 80 γρ. ασπρισμένη και χοντροκομμένη
  • ξανθή ζάχαρη: 2 κουταλιές της σούπας
  • κανελογαρίφαλα: 1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένα
  • μαλακό βούτυρο: 3 κουταλιές της σούπας (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • κονιάκ: 3 κουταλιές της σούπας
  • αυγό: 1 (ο κρόκος του χτυπημένος με λίγο γάλα)
  • κρέμα γάλακτος, παγωτό βανίλια, σοκολάτα ή σαντιγί για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε, σκουπίζετε και ξεφλουδίζετε τα μήλα. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε τα κουκούτσια από κάθε μήλο ξεκινώντας από το κοτσάνι, χωρίς όμως να φτάσετε μέχρι το κάτω μέρος του, ώστε να συγκρατηθεί η γέμιση που θα βάλετε στο εσωτερικό του. Ραντίζετε με το λεμόνι.
  2.  Σ’ενα μπολ ρίχνετε τις σταφίδες, τα καρύδια, την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη, τα κανελογαρίφαλα, τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το κονιάκ. Ανακατεύετε καλά για να αναμειχθούν τα υλικά. Γεμίζετε τα μήλα με αυτό το μείγμα.
  3. Κόβετε τα 2 φύλλα σφολιάτας σε 8 τετράγωνα κομμάτια. Πάνω σε κάθε τετράγωνο βάζετε 1 γεμιστό μήλο. Διπλώνετε τις άκρες των τετραγώνων προς τα μέσα και καλύπτετε τα μήλα. Αλείφετε κάθε τυλιγμένο μήλο με το αυγό και περιχύνετε με λίγο ακόμα βούτυρο. Ψήνετε στους 180° C για 40′. Σερβίρετε τα μήλα σκέτα, με κρέμα γάλακτος, παγωτό βανίλια, σοκολάτα ή σαντιγί.

icookgreek.com

Back to top button