Κοζάνη

Κοζάνη: 1500 επιχειρήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την απήχηση της λειτουργίας την Κέντρων ενημέρωσης δανειοληπτών και μέχρι σήμερα 1500 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ανεβάσει στο σύστημα ένα από τα αρχεία που είναι απαραίτητα» ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, εγκαινιάζοντας και επίσημα την λειτουργία του Κέντρου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών στην Κοζάνη. Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποστήριξης των κέντρων αναβαθμίζεται συνεχώς και θα μπορούν οι δανειολήπτες να προσέρχονται και να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους και ότι άλλο αφορά τις σχέσεις η υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι όσο δημιουργούνται καινούργια κέντρα υποστήριξης δανειοληπτών τόσο περισσότερο οι μικροοφειλέτες θα επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό μηχανισμό αυτό. Για τις ελλείψεις προσωπικού στην λειτουργία ορισμένων κέντρων πληροφόρησης, τόνισε ότι θα διευθετηθούν στο προσεχές διάστημα.

Για τα κόκκινα δάνεια που αγοράζουν σε χαμηλή τιμή τα ξένα funds ανέφερε ότι «έχουμε συμφωνήσει με τις τράπεζες να πουλούν τα δάνεια τους σε επιχειρήσεις που θα τα διαχειριστούν», όμως υπενθύμισε την δέσμευση της κυβέρνησης ότι «η πρώτη κατοικία δεν θα πωληθεί σε ξένα funds».

Το γραφείο εξυπηρέτησης δανειοληπτών φιλοξενείται στις κτίριο της Π.Ε. Κοζάνης

ΑΠΕ

Back to top button