Προχωρά η αναβάθμιση του αεροδρομίου – Θα δημιουργηθεί και δεύτερος αεροδιάδρομος

Προχωρούν σε πολιτικό αλλά και σε υπηρεσιακό επίπεδο, οι  διαδικασίες για την υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού, σχετικά με την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καστοριάς σε διεθνές, τόνισε σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Κοζάνης, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Π.Ε  Καστοριάς Ολυμπία Τεληγιορίδου.

Η αναβάθμιση του Αεροδρομίου Καστοριάς προβλέπει την δημιουργία 2ου αεροδιαδρόμου και την ολοκλήρωση του πύργου ελέγχου και η χρηματοδότηση της θα γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε). Όπως ανέφερε μάλιστα η κ. Τεληγιορίδου, «μέχρι   τα  Χριστουγέννα  θα επισκεφθεί την περιοχή της Καστοριάς ο Υπουργός  Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης» και ήδη  γίνονται συζητήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες, για την οριοθέτηση και την προετοιμασία των ενεργειών που απαιτούνται.

Η  Βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ , επεσήμανε επίσης ότι «με την αξιοποίηση του Αεροδρομίου Καστοριάς, την σύνδεση με τον σιδηρόδρομο και την αξιοποίηση του οδικού δικτύου, θα καταστεί η περιοχή ένα μικρό διαμετακομιστικό κέντρο μεταφοράς προϊόντων, από την Ανατολή προς την Δύση».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ:  Αντώνης Μαυρίδης

ert.gr