Καστοριά

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΟΔΟΣ

1η | πώς θα ήταν το 2017

Οι πολιτικοί της Καστοριάς, θα κινούνται φαίνεται σε ανώτερα επίπεδα. Δεν αναλώνονται σε μικροπρέπειες. Έτσι έστρεψαν την ατζέντα, από τα ζέοντα προβλήματα της καθημερινότητας, της απραξίας και της έλλειψης προοπτικής… στον πολιούχο Άγιο Μηνά· και με διάφορα προσχήματα φέρονται αποφασισμένοι να κλίνουν το γόνυ πολιτικά, στις προτάσεις και στα αιτήματα.

Διαβάστε επίσης:

Λόγος & Αντίλογος
ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΗΧΙΩΝ:
«Σχόλια και κριτική»

Ο δήμαρχος Καστοριάς Κων/νος Γούσης τις τελευταίες ημέρες της απελευθερώσεως επέδειξε τεράστια δραστηριότητα για να αποτρέψει μια ενδεχόμενη σύρραξη των στρατωνισμένων στην πόλη μας στρατευμάτων με τις προελαύνουσες ελληνικές δυνάμεις.

Το Σκάκι
Για το θέμα του Αγίου Μηνά που απασχολεί εδώ και περισσότερο από τρεις εβδομάδες την κοινή γνώμη, σιγή ιχθύος κρατούν οι δύο βουλευτίνες μας. 

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Καθώς πλησιάζει η 11η Νοεμβρίου…
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ο νους μας στρέφεται σε μια άλλη εικόνα της Καστοριάς, της πόλης μας ντυμένης στα ασπρογάλαζα. 

ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ:
Αποσπάσματα από τα αδημοσίευτα ημερολόγια του Ί.Δραγούμη
Πόθος για τα ξετελειωμένα πράματα 
Με κάποιο κρεσέντο, εμμονικής αναζήτησης της τελειότητας, μοιάζουν οι καταχωρήσεις στα ημερολόγια του Δραγούμη αυτής της περιόδου. Είναι δύσκολη ιστορική στιγμή. 

ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝΟΥ ΠΑΠΑΤΕΡΠΟΥ:
Η επίμονη συκιά
Για μερικές μέρες, η ζωή ξαναπαίρνει τον συνηθισμένο της ρυθμό, αλλά ξημερώνοντας Κυριακή, μουντή και συννεφιασμένη, αυτό που βλέπει η γριούλα, της κόβει την ανάσα.

ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ:
Η προσφορά του Βράχου στον Μακεδονικό Αγώνα [ΙV] Ο Βράχος και όλα τα ελληνόφωνα χωριά γύρω από τα Όντρια, ήταν το ορμητήριο και καταφύγιο των μακεδονομάχων.

Λόγος & Αντίλογος
ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Είπαν!… Ακροβολισμοί.
Σε συνέντευξη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στην μαθητική παρέλαση. Είναι κατά των παρελάσεων αυτών, αλλά με ποιο νόημα;

-Σαρλ Μαρτέλ  (Αρζαντάν 1869 – Αβινιόν 1922)

-Aπ’ ευθείας από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς

-Φιλέτα οικόπεδα κι ορθόδοξη πίστη…

…κι άλλα.

ΟΔΟΣ 
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 9.11.2017 | 909

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button