Καστοριά

Τώρα η παρέλαση είναι καλή; (του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου)

Είμαι σταθερά εδώ και χρόνια υπέρμαχος της παρέλασης. Και μάλιστα στα δύσκολα χρόνια της κάθετης και ολικής αντιπολίτευσης (βασικά από τους σημερινούς κυβερνώντες), έχω γράψει, υποστηρίξει με όλα τα μέσα ότι εφόσον δεβρούμε κάποιον άλλο τρόπο γιορτής καλύτερο, η παρέλαση είναι απαραίτητη.
Σήμερα παρατηρούμε μια συνέχιση της κανονικότητας. Έκπληκτος όμως σήμερα είδα γύρω από την εξέδρα πάλι πολλούς αστυνομικούς. Δεν έχω κάτι μαζί τους. Την δουλειά τους κάνουν. Όμως κάποιος τους διέταξε να μην αφήνουν κάποιον να πλησιάσει!
Από τα δύσκολα χρόνια έμεινε η εντύπωση ότι πρέπει η εξέδρα των επισήμων να φυλάσσεται υπό τον φόβο των επεισοδίων. Μας έμεινε κουσούρι. Το θεωρώ απαράδεκτο την ημέρα της απελευθέρωσης να υπάρχει σκέψη για επεισόδια. Υπάρχουν τόσοι τρόποι διαμαρτυρίας στην δημοκρατία. Αυτή η ημέρα είναι μέρα γιορτής. Αποτίμησης φόρου τιμής στους προγόνους επώνυμους και ανώνυμους που μάτωσαν για την ελευθερία. Ταυτόχρονα οι κανόνες καλής συμπεριφοράς και φιλοξενίας δεν συνάδουν με την αστυνομοκρατούμενη εξέδρα.
Σήμερα δε με χαρά διαπίστωσα και την καθολική συμμετοχή των Συλλόγων καθώς και των περιφερειακών σχολείων.με υπέροχες παραδοσιακές στολές. Η απελευθέρωση της Καστοριάς είναι απελευθέρωση και του νομού! Το μόνο αρνητικό ήταν η μικρή αλλά σημαντική όπως αποδείχθηκε αργοπορία. Δεδομένων των καιρικών συνθηκών και έχοντας τόσα παιδιά να περιμένουν μέσα στο κρύο επιβάλλεται να είναι ακριβής η έναρξη της παρέλασης.
Δίπλα μου ακριβώς ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που ανυπομονούσε να δει το εγγόνι τους παρόλο το κρύο και εν συνεχεία την βροχή παραπονιόταν για την αργοπορία λέγοντας. «Μα εμάς δεν μας σκέφτονται;». Τη βροχή δεν μπορείς να την σταματήσεις την ώρα έναρξης όμως μπορείς να την ορίσεις!
Κλείνοντας, Χρόνια Πολλά στην πανέμορφη αγαπημένη μας πόλη, συγχαρητήρια για τους όλους συμμετέχοντες.
Μία ευχή, να μείνει όρθια στην σημερινή κρίση και να ξαναμεγαλουργήσει! Να μη χάνει κόσμο αλλά να αρχίσει και πάλι να προσελκύει ειδικά νέους και εργαζόμενους

 

 

 

Back to top button