Ελλάδα

Αυτό είναι το πρώτο βίντεο κλαμπ στην Ελλάδα

Η χρυσή εποχή της βιντεοκασέτας που εξαφανίστηκε από το dvd και το download

Υπάρχουν ακόμη βίντεο κλαμπ; Καλά, ποιος πάει ακόμα στο βίντεο κλαμπ της γειτονιάς; Στο πλαίσιο αυτών των ερωτημάτων αλλά και μίας μικρής νοσταλγίας για τα καταστήματα που κάποτε έμπαινες αναζητώντας εκείνη την ταινία εκείνη που θα σου κρατούσε συντροφιά, επισκεφθήκαμε το πρώτο βίντεο κλαμπ που άνοιξε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Πειραιά, στη περιοχή Καλλίπολη, το 1976.

«Ξεκινήσαμε το 1976 ανοίξαμε δίσκους, κασέτες σε ένα μαγαζί λίγο πιο κάτω, πάλι στην Καλλίπολη στο παλιό ταχυδρομείο απέναντι. Το 1978, αγοράζαμε κασέτες από την Scotch, τις 3 Μ» μας λέει ο ιδιοκτήτης του βίντεο κλαμπ Boom Αντώνης Λαγουρός που εδώ και 40 χρόνια με μεράκι και ευαισθησία έχει συγκρατήσει από τη λήθη τα στοιχεία μίας εποχής που μας χαρακτήρισε.

«Σε ένα τιμοκατάλογο βλέπω κάποια στιγμή VHS 120 και τιμή δίπλα, 180 και τιμή δίπλα. Λέω τι να είναι αυτά; Μου λέει βιντεοκασέτες. Τον ρωτάω τι είναι αυτό; δεν ξέραμε τι είναι βιντεοκασέτα. Μου εξήγησε ο πωλητής τι είναι βιντεοκασέτα κι έτσι γεννήθηκε η ιδέα να μπορούσαμε να έχουμε βιντεοκασέτες και να τις αλλάζουμε όπως αλλάζαμε μικροί τα Μίκυ Μάους, τους Μικρούς Ήρωες και με 50 λεπτά δίναμε αυτό που έχουμε διαβάσει και παίρναμε αυτό που δεν έχουμε διαβάσει.

Η συνέχεια στο newsbeast.gr

Back to top button