Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Άργος Ορεστικό (φωτογραφιες)

Τον Άγιο Νεομάρτυρα Μάρκο από την Κλεισούρα Καστοριάς, ο οποίος μαρτύρησε στο Άργος Ορεστικό το 1598, τίμησε και εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας χθες, Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού.

Ο Άγιος Νεομάρτυρας Μάρκος υπέστη φρικτά βασανιστήρια προκειμένου να αλλαξοπιστήσει, απαγχονίστηκε και το σώμα του ρίχθηκε στον Αλιάκμονα ποταμό.

Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου και συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης της Κεφαλονιάς, ο οποίος μίλησε για το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής και την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη.

Ο ετερόδοξος και εχθρός Σαμαρείτης περιέθαλψε τον συνάνθρωπό του και τον αισθάνθηκε αδελφό του, γι’ αυτό και το μήνυμα του σημερινού ευαγγελίου είναι πως δεν θα πρέπει κι εμείς σήμερα να κάνουμε το καλό σε όποιον μας δίνει και μάς κάνει καλοσύνες, αλλά ακόμα και στους εχθρούς μας θα πρέπει να δείχνουμε την αγάπη μας.

Η αγάπη του Θεού είναι άπειρη, συμπλήρωσε ο κ. Δημήτριος, γι’ αυτό και ανέβηκε στον Σταυρό για τη σωτηρία μας, ενώ η δική μας η αγάπη, αντιθέτως, περιορίζεται στο ανθρώπινο. Δεν πρέπει να αγαπώ μόνο αυτόν που με αγαπάει, αλλά και αυτόν που δεν με συμπαθεί και δεν με αγαπάει, μιμούμενος τον Κύριό μου.

Τέλος, ευχήθηκε να μας ενδυναμώνει όλους η χάρη του Παναγίου Πνεύματος και να βιώνουμε στη ζωή μας την αγάπη προς τον κάθε άνθρωπο, που είναι εικόνα Θεού.

Αμέσως μετά, οι Αρχιερείς επισκέφτηκαν και προσκύνησαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

imkastorias.gr

 

 

 

 

Back to top button