ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Παρουσίαση στην Καστοριά του βιβλίου «Το Ζ της Ζωής» της Γωγώς Ατζολετάκη

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του δήμου Καστοριάς και ο δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών σας προσκαλούν την  Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19.00 στην παρουσίαση του βιβλίου «Το Ζ της Ζωής» της Γωγώς Ατζολετάκη που θα γίνει στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας και τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν ηθοποιοί του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του δήμου Καστοριάς.

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών δήμου Καστοριάς

Το Ζ της Ζωής

Η ιστορία της Ηλέκτρας. Παρόμοια με εκατομμύρια ιστορίες γυναικών που βίωσαν και βιώνουν την αναίτια κακοποίηση από ένα σύζυγο-τύραννο. Η ανοχή μεγάλη. Όμως, όταν η κακοπάθηση τη σπρώχνει πέρα απ’ τα όριά της, ορθώνεται και διεκδικεί όλα αυτά που της έκλεψε ο Άντρας. Με όποιο τίμημα…

Ένα βιβλίο για την οικογενειακή βία, την κακοποίηση των γυναικών και τον τρόπο που το θέμα αντιμετωπίζεται από το κοντινό περιβάλλον και την κοινωνία. Ένας ύμνος στη γυναικεία δύναμη και την ελευθερία του ατόμου. Μια πνοή ζωής για όλους αυτούς που ζουν μέσα στην καταπίεση και το φόβο.

Γωγώ Ατζολετάκη

Η Γωγώ Ατζολετάκη (Σητεία Κρήτης 22 Δεκεμβρίου 1953-) είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, θιασάρχης, παραγωγός ραδιοφώνου και συγγραφέας.

Σπούδασε θεατρική τέχνη στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Πρωτοεμφανίσθηκε στη θεατρική σκηνή το καλοκαίρι του 1973, με ρόλο συμπρωταγωνίστριας στο έργο του Δημ. Ψαθά “Ο Αφελής” και πρωταγωνιστή το Γιάννη Γκιωνάκη.

Tο 1982 απέκτησε το δικό της θίασο και ξεκίνησε την πολύ-επίπεδη πορεία της στα καλλιτεχνικά δρώμενα με πολλαπλές συνεργασίες και συμμετοχές.

Εργάσθηκε επίσης σαν αρθρογράφος στις εφημερίδες “Εβδόμη” και “Kυριακάτικη Ακρόπολη”, κατά τη διετία 1987-1988. Συνεργάσθηκε και σαν παραγωγός εκπομπών και κειμενογράφος, με τα ραδιόφωνα της “ΕΡΑ 2”, του “Τρίτου Προγράμματος” και του “Aντέννα”.

Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.
Ζει στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη με το δημοσιογράφο και καθηγητή Πανεπιστημίου Στέλιο Συρμόγλου κι έχει μια κόρη από τον πρώτο της γάμο.

 

 

 

Back to top button