Μιλάμε για ΤΗ νοστιμιά!
ΥΛΙΚΑ
500 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
2 μελιτζάνες
2 πιπεριές κέρατο πρασινες
2 ντομάτες
4-5 ξυλάκια για σουβλάκια
2 φλιτσάνια τσαγιού ντομάτα φρέσκια ή χυμό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΙΜΑ
Βάζω σε μία λεκάνη τον κιμά και ρίχνω:
1 ψιλοκομμένο κρεμύδι
1 σκελ. σκόρδο
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, δυόσμο ξερό,
μπούκοβο ”αν τρως τα καυτερά”
1 κ.σ.πελτέ απο ψημένη κοκ. πιπεριά
φρυγανιά μία χούφτα .
ελαιόλαδο ,θα βουτάς το χέρι και θα τα ζυμώνεις.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Κόβω την ντομάτα σε φέτες στρόγγυλες., επίσης και τις μελιτζάνες με τις πιπεριές το ίδιο.
Αλατίζω για 15 λεπτά τις μελιτζάνες, τις ξεπλένω και μετά τις περνάω στο σουβλάκι.
Πέρνω το ξύλο που κάνω τα σουβλάκια και αρχίζω να τα βάζω σε σειρά. [Τα περνάω δηλ. στο ξυλάκι]
ΚΕΦΤΕΔΆΚΙ, ΜΕΛΙΤΖΛΑΝΑ, ΚΕΦΤΕΔΆΚΙ, ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΠΕΡΙΆ ”και πάλι από την αρχή”
Γίνονται 4 σουβλάκια κεμπάπ…
Τα τοποθετώ στο ταψάκι [πιρέξ] και ρίχνω από πάνω την τριμμένη ντομάτα , όπου έχω βάλει μέσα.
Λίγο νερό [με το μάτι]
αλάτι, λίγη ζάχαρη, πιπέρι, ρίγανη,
1 κ.γ πελτέ ντομάτας
Τα ανακατεύω και τα ρίχνω πάνω στο κεμπάπ.
Πριν φουρνίσω το φαγητό, βάζω από πάνω φέτες από φρέσκο βούτυρο.
Ψήνω 40΄λεπτά στους 180c βαθ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μπορείτε να βάλετε τον μισό κιμά από αρνί και μισό μοσχάρι.
Μιλάμε για ΤΗΝ νοστιμιά.
Καλή σας όρεξη
Μαρία
ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος ξέροντας τί σημαίνει Θ. Κοινωνία, ἔφθασε στό σημεῖο νά «ἐκφοβίζει» τό ποίμνιό του ἀπό τίς συνεχεῖς του καί αὐστηρές προειδοποιήσεις του! Καί τό ποίμνιό του διαμαρτυρόταν!
«Μᾶς ἀπομακρύνεις ἀπό τή Θ. Κοινωνία· καί μᾶς φοβίζεις» (P. G.50:655), τοῦ ἔλεγε.
Καί ὁ Ἅγιος τούς «ἀπολογεῖτο»: «Δέν σᾶς φοβίζω, οὔτε σᾶς ἐμποδίζω, ἀλλά προσπαθῶ νά σᾶς κάνω πιό πρόθυμους. Θά πρέπει αὐτά πού σᾶς λέω, νά τά δέχεστε εὐχάριστα καί νά τά ἐπικροτεῖτε, καί ὄχι νά σκυθρωπάζετε».
Τελικά, ποιά εἶναι ἡ θέση τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου στό συγκεκριμένο θέμα;
Δεν εἶναι οὔτε ὑπέρ τῆς συχνῆς Θ. Κοινωνίας, οὔτε ὑπέρ τῆς ἀραιῆς, ἀλλά ὑπέρ τῆς ἀξίας προσελεύσεως, πού γίνεται μέ τήν προετοιμασία.