ΑγροτικάΚαστοριά

Η ΝΟΔΕ Καστοριάς για τις οι εκτιμήσεις και τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Η καλλιεργητική περίοδος τελείωσε. Οι αγρότες του νομού μας, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα. Είδαν την παραγωγή τους να ελαχιστοποιείται και τα έσοδά τους  να συρρικνώνονται στο ελάχιστο. Την ίδια στιγμή που κόστος παραγωγής αυξάνεται συνεχώς. Η υπερφορολόγηση των αγροτών θα συνεχιστεί, το κόστος ασφάλισης παραγωγής παραμένει υψηλό και ο ΕΝΦΙΑ των αγροτεμαχίων εξακολουθεί να υπάρχει.

Οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ έχουν περάσει από τα χωράφια εδώ και μήνες. Παρόλα αυτά δεν έχουν ανακοινωθεί στους αγρότες ούτε καν οι εκτιμήσεις τους. Δεν μπαίνουμε στον κόπο να μιλήσουμε για καταβολή αποζημιώσεων που ούτως ή άλλος είναι από μόνη της μια χρονοβόρα διαδικασία. Μάταιος κόπος.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όμως πανηγυρίζει, διότι σύμφωνα με την προσφιλή της τακτική θα ξαναδώσει επίδομα φτώχειας, από το πλεόνασμα που δημιούργησε το υστέρημα του ελληνικού λαού και το στέγνωμα της αγοράς.

Ελπίζουμε οι τοπικοί κυβερνητικοί εκπρόσωποι να αφουγκραστούν την αγωνία και το άγχος των αγροτών μας και να κάνουν επιτέλους τα δέοντα.

 

 

 

Back to top button