Ελλάδα

Μοσχάρι κατσαρόλας με κρεμμυδάκια και μανιτάρια

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι (κυλότο), κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 6 κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 250 γρ. καλλιεργημένα μανιτάρια
  • 350 ml λευκό κρασί
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Ξεπλένετε γρήγορα τα μανιτάρια, τα σκουπίζετε και κόβετε τα πόδια τους. Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε τα κομμάτια του κρέατος από όλες τις πλευρές.
  2. Βγάζετε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε στο ίδιο λάδι τα μανιτάρια, το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Τα σοτάρετε και αυτά. Ξαναρίχνετε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα. Πασπαλίζετε με το αλεύρι.
  3. Σβήνετε με το λευκό κρασί και σιγοβράζετε για 1 ώρα και 30’, προσθέτοντας ενδιαμέσως λίγο νεράκι αν χρειαστεί, μέχρις ότου εξατμισθούν τα υγρά και μείνει το φαγητό με μια πλούσια σάλτσα. Σερβίρετε το κρέας με τα μανιτάρια και τη σάλτσα τους πασπαλίζοντας προαιρετικά με μαϊντανό ή άλλο φρέσκο μυρωδικό.

icookgreek.com

Back to top button