Κάλεσμα του ISIS για τρομοκρατικές επιθέσεις τα Χριστούγεννα μέσω… Άγιου Βασίλη

Με ένα ανατριχιαστικό μήνυμα, το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους υποστηρικτές του να κάνουν τρομοκρατικές επιθέσεις, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

«Απλά τρόμος για όλους, και ένα νέο έτος γεμάτο τρόμο», είναι το μήνυμα, γραμμένο σε ένα σκίτσο που σχηματίζει το κεφάλι ενός Άγιου Βασίλη.

Λογαριασμός στο μέσο Telegram που πρόσκειται στο ISIS ζήτησε από επίδοξους τρομοκράτες να προβούν σε χτυπήματα «μοναχικών λύκων», όπως μεταδίδει η αμερικανική υπηρεσία SITE, η οποία παρακολουθεί την προπαγάνδα των ισλαμιστών στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποίησε για αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη την περίοδο των γιορτών.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι την περίοδο των γιορτών είχε πραγματοποιηθεί η τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο, όπου ο Τυνήσιος Ανίς Αμρί, οδηγώντας κλεμμένο φορτηγό, σκότωσε 12 ανθρώπους σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά.

Ο Αμρί, που σκοτώθηκε λίγες ημέρες αργότερα από αστυνομικά πυρά στην Ιταλία, είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο και ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα.

Περισσότεροι από 240 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις ισλαμιστών στην Ευρώπη από το 2015.

newsit.gr