Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Συμπολίτης βάζει τα …πράγματα στη θέση τους

Σχόλιο αναγνώστη του ΦΟΥΙΤ, όχι μόνο για το οικόπεδο στην Κύκνων…

“Στο οικόπεδο στην Κύκνων να γίνει μια μόνιμη Λαϊκή Αγορά με σκέπαστρο και έτοιμους πάγκους καθώς και χώρο στάθμευσης μικροπωλητών και πελατών, στάση αστικών και πιάτσα ταξί ώστε να μην υπάρχει κυκλοφοριακό στην πόλη. Στο στρατόπεδο έναντι από το ΔΗΝΑΚ στη Κύκνων να γίνει Αστυνομικό Μέγαρο και στο Μαθιουδακη Πολιτιστικό Κέντρο. Στο στρατόπεδο στη Χλόη να γίνει Αθλητικό Κέντρο με κλειστό γυμναστήριο για την ομάδα μπάσκετ βόλεϊ χάντμπολ κλπ. καθώς και κολυμβητήριο.
Είναι πραγματικά κρίμα να έχουμε μια όμορφη πόλη, πού να στερείται υποδομών και να “μαλώνουμε” για το ποιος θα χτίσει στο σημείο με την μεγαλύτερη προβολή. Έχει τόσες ανεκμετάλλευτες εκτάσεις του Δήμου και του στρατού που όλες οι υποδομές που μπορούν να γίνουν και η ζωή όλων να γίνει καλύτερη.

Είναι κρίμα ο μικροπωλητής να κουβαλάει εκτός από τα προϊόντα του και σιδεριές και τέντες για να στήσει τον πάγκο του λες κ βρίσκεται στο 1700. Δεν μπορεί μια Δημόσια υπηρεσία να μην έχει ένα κτήριο της με τις απαραίτητες προδιαγραφές, να στερείται ασανσέρ για τους ανάπηρους ή να μην έχει επαρκή χώρο στάθμευσης για αστυνομικούς και πολίτες.
Ακόμη δεν νοείται πόλη χωρίς πολιτιστικό Κέντρο και αίθουσα δημοσίων εκδηλώσεων. Όσον αφορά την Εκκλησία, καλύτερα να δοθούν χρήματα για να ανακατασκευή και άνοιγμα στους πιστούς των αρχαίων βυζαντινών ναών. Οι οποίοι είναι πραγματικά έργα Τέχνης.
Τέλος για το κυκλοφοριακό πρόβλημα, η μονοδρόμηση του Κέντρου της πόλης και η κίνηση με αντίστροφη φορά στην οδό 11ης Νοέμβριου θα ανακούφισει σε μεγάλο βαθμό την πόλη και θα δημιουργήσει θέσεις στάθμευσης, αλλά και η δημιουργία κυκλικών κόμβων στο ξενοδοχείο Καστορ, στο ενυδρείο, στη ΔΕΗ, στην Νομαρχία και στο 5ο Δημοτικό θα μειώσουν πολύ τα τροχαία ατυχήματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση από πλευράς των τοπικών αρχόντων με γνώμονα την αγάπη για την πόλη μας.”

Ευάγγελος Κ.

Το σχόλιο έγινε ΕΔΩ

 

 

 

2 Comments

  1. Τα λεφτά ή τη ζωή ;

    Το ουσιαστικό μας πρόβλημα δεν είναι πού – σε ποιο οικόπεδο – θα τοποθετήσουμε το κάθε κτίσμα – αφού έτσι κι αλλιώς δεν …..πρόκειται να κτισθεί τίποτε…..

    Το πρόβλημά μας είναι η ιεράρχηση των αξιών !

    Το πρόβλημά μας είναι ΤΙ θα κτίσουμε ΠΡΩΤΑ ;

    Θα κτίσουμε πρώτα λαϊκή αγορά ή κολυμβητήριο ;

    Το ουσιαστικό μας πρόβλημα είναι σαν τοπική κοινωνία ,σαν Καστοριανοί τι βάζουμε πρώτα ; την αγορά ; ή το κολυμβητήριο που είναι τα παιδιά ,οι νέοι, η ζωή !

    Το πρόβλημά μας είναι ότι : Σαν Καστοριανοί τι βάζουμε πρώτα – πρώτα ; τα λεφτά ( αγορά ) ή τη ζωή ; ( βρε μασκαράδες ) .

    Αν δε βάζουμε πρώτο στόχο τη ζωή , τότε σχεδιάζουμε και μιλάμε για τον πρώτο μας στόχο, και φυσικά , δεύτερα για τον δεύτερο ………

Back to top button