Αυτές είναι οι επόμενες 18 πόλεις στις οποίες θα πάει το φυσικό αέριο

Δάνειο ύψους 48 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας (Δ.Ε.Δ.Α.) από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε 18 πόλεις.

Τα δίκτυα θα κατασκευαστούν σε Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Λιβαδειά, ‘Αμφισσα, Καρπενήσι, Κατερίνη, Κιλκίς, Σέρρες, Βέροια, Γιαννιτσά, Αλεξάνδρεια, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Καβάλα.

Η έγκριση του δανείου όπως επισημαίνει η ΔΕΔΑ θεωρείται «ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική και συγκεκριμένα στον τομέα της περιφερειακής ανάπτυξης, της ενεργειακής οικονομίας και της ουσιαστικής ενίσχυσης των ελληνικών νοικοκυριών».

Για την κατασκευή των δικτύων θα αξιοποιηθεί επίσης χρηματοδότηση που αναμένεται από τα ΠΕΠ των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης καθώς και τα ίδια κεφάλαια που θα δοθούν από τη ΔΕΠΑ ως αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΔΑ.

Το δάνειο θα έχει τετραετή περίοδο χάριτος και 20ετή περίοδο αποπληρωμής και για την έγκρισή του, που δόθηκε με απόφαση του ΔΣ της Τράπεζας χρειάστηκε η εγγύηση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, ΔΕΠΑ, που είναι η μητρική της ΔΕΔΑ.

«Στόχο του προγράμματος ανάπτυξης της ΔΕΔΑ, αποτελεί η κατασκευή πλήρους υποδομής διανομής φυσικού αερίου, προκειμένου το σύνολο των κτηρίων στις παραπάνω πόλεις να αποκτήσει πρόσβαση στο οικονομικότερο καύσιμο, γεγονός που παράλληλα θα οδηγήσει στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας των νοικοκυριών, στη μείωση του κόστους παραγωγής για τους επαγγελματίες και στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης», τονίζει η εταιρία. Σημειώνεται ακόμη ότι κατά την περίοδο των κατασκευών (2018-2023), αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 2.500 άμεσες και έμμεσες νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Fouit.gr: Το επόμενο στάδιο (2019-2023) περιλαμβάνει Κόρινθο, Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Άργος, Πάτρα, Αγρίνιο, Πύργο, Καστοριά / ‘Αργος Ορεστικό και Γρεβενά

3 Σχόλια

  1. Ε λοιπόν και που είναι το πρόβλημά μας ? Εμείς θα βλέπουμε τον αγωγό να περνάει και θα χαιρόμαστε που στη Λαμία και τη Θήβα θα αποκτήσουν φθηνή θέρμανση . !!! Εμείς δεν έχουμε ανάγκη . Λεφτά έχουμε να πληρώνουμε πετρέλαιο .!!!!! Εξ άλλου ίδιος χειμώνας εδώ στην “τροπική” Καστοριά και ίδιος στις “σιβηρικές” Χαλκίδα και Άμφισσα ? Από υποσχέσεις αρμοδίων όμως μια χαρά πάμε ……

  2. Μια χαρά! Οι δικοί μας ‘τοπικοί άρχοντες’ κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου….Υπάρχει παντελής έλλειψη εκπροσώπησης είτε εξαιτίας ανικανότητας, άγνοιας, ακαταλληλότητας,είτε βαθύ ύπνου. Δυστυχώς όμως παίρνουμε αυτό που μας αξίζει με τις επανειλημμένες επιλογές μας.

  3. Φώτης Κουκουφίκας

    Τι κρίμα! μας πέρασαν τα Γρεβενά! είναι τελευταία στη λίστα του “επόμενου σταδίου”, ενώ εμείς είμαστε …..προ-τελευταίοι!

shares