ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Για πρώτη φορά TISP Week στην Καστοριά – Βιωματικό επαγγελματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

 

Το IEEE Student Branch του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το IEEE Greece Section, διοργανώνει για πρώτη φορά TISP Week, παρουσία του κ. Σταμάτη Δραγουμάνου, ο οποίος είναι μέλος της IEEE Region 8 Educational Activities SubCommittee, υπεύθυνος της Pre-University Works Committee και υπεύθυνος των Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων στο Greece Section, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 στις 10:00 πμ στους χώρους του Ιδρύματος στην Καστοριά.

Το TISP Week είναι μια πρωτοβουλία του IEEE Region 8 που εστιάζει στην οργάνωση πολλαπλών TISP Workshops σε όλη την Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική με σκοπό την παρουσίαση των ευεργετικών πλεονεκτημάτων της διερευνητικής μάθησης στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το TISP λειτουργεί σαν ένα βιωματικό επαγγελματικό σεμινάριο που απευθύνεται σε δασκάλους και καθηγητές με σκοπό να ενσωματώσουν στη διδασκαλία τους διασκεδαστικά μαθήματα διερευνητικής μάθησης, από τη σκοπιά του μηχανικού. Ο άμεσος στόχος του προγράμματος είναι η παρουσίαση ενδεικτικών πλάνων μαθήματος στο πεδίο των STEM, η ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών για τη χρήση αυτής της μεθοδολογίας στις τάξεις τους, αλλά και τη συνεργασία τους με του εθελοντές του ΙΕΕΕ, ενώ απώτερος σκοπός είναι η ενσωμάτωση της διερευνητικής μάθησης στο επίσημο πρόγραμμα σπουδών και η ανάπτυξη ήπιων και τεχνικών δεξιοτήτων των μαθητών.

Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν συμμετοχή στο TISP Week θα πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα:

https://goo.gl/forms/6fPIdMupw66fOlwQ2

Περισσότερες πληροφορίες:

http://kastoria.teiwm.gr/ieeesb/ieee-activities/2017/11/15/tisp-week/

Σχετικά με το TISP

Το TISP (Teacher-In-Service Program) λειτουργεί σαν ένα επαγγελματικό σεμινάριο που απευθύνεται σε δασκάλους και καθηγητές με σκοπό να ενσωματώσουν στη διδασκαλία τους διασκεδαστικά μαθήματα διερευνητικής μάθησης, από τη σκοπιά του μηχανικού. Ο άμεσος στόχος του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών για τη χρήση αυτής της μεθοδολογίας και τη συνεργασία τους με τους εθελοντές του ΙΕΕΕ, ενώ απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων στους μαθητές ώστε να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες και να εξερευνήσουν τις πιο τεχνικές κατευθύνσεις καριέρας (του μηχανικού στην προκειμένη περίπτωση).

Σχετικά με το ΙΕΕΕ

Το ΙΕΕΕ είναι το Ινστιτούτο των Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE – Institute of Electrical and Electronics Engineers), ο μεγαλύτερος τεχνολογικός και επαγγελματικός οργανισμός τεχνολογίας που είναι αφιερωμένος στην ανάπτυξη της τεχνολογίας για το καλό της ανθρωπότητας. Το ΙΕΕΕ και τα μέλη που το απαρτίζουν, εμπνέουν την παγκόσμια κοινότητα να καινοτομεί για ένα καλύτερο αύριο μέσω των δημοφιλών εκδόσεών του, των συνεδρίων του, των τεχνολογικών προτύπων και των εκπαιδευτικών δράσεών του. Το ΙΕΕΕ είναι ο έμπιστος σύμβουλος για τη μηχανική, την τεχνολογία και την πληροφορική σε όλο τον κόσμο.

Το ΙΕΕΕ έχει πάνω από 420.000 μέλη παγκοσμίως σε πάνω από 160 χώρες και δημοσιεύει το ένα τρίτο της τεχνικής βιβλιογραφίας στους ηλεκτρολόγους μηχανικούς,στις επιστήμες της πληροφορικής και τα ηλεκτρονικά, αλλά και τα περισσότερα πρότυπα που χρησιμοποιούνται σήμερα στις τηλεπικοινωνίες, την πληροφορική και την παραγωγή ενέργειας.

 

Back to top button