“Κύριε, μη μας εγκαταλείπεις χριστουγεννιάτικα” (της Σουλτάνας Ζορπίδου)

“Είμαστε πόλη αρχόντων και δεν καταδεχόμαστε ούτε ανεχόμαστε άλλο να συνομιλούμε με ανύπαρκτους και γυμνούς βασιλιάδες”

Αγαπητές φίλες και φίλοι που δεν έχετε την τιμή και την χάρη,
γιατί χαρά δεν υπάρχει πια,
μόνο κατάθλιψη και καταχνιά,
ακόμα κι όταν ο ήλιος λάμπει όπως σήμερα,
να ζείτε στην Καστοριά, αλλά την γνωρίζετε σαν πόλη, βοηθήστε με να μην εκραγώ από θυμό ή ζωστώ τα άρματα σαν την Λάρα Κροφτ.

Θέλω τον χρόνο σας και την αγάπη σας, για λίγο.

Βγάζει δελτίο τύπου ο Δήμος Καστοριάς εν όψη του μεγάλου προβλήματος που καλείται να λύσει η δημοτική μας αρχή: Αδυνατεί πλήρως και συστηματικά να αξιοποιήσει το φυσικό και πολιτισμικό κεφάλαιο της Καστοριάς με αποτέλεσμα να έχουμε τεράστια ποσοστά ανεργίας, πρώτη στην Ευρώπη στην ανεργία νέων, ας μην μιλήσω πως δεν υπάρχουν πια νέες οικογένειες γιατί μεταναστεύουν σε άλλες πατρίδες για την επιβίωση ή για ένα καλύτερο σήμερα και αναζήτηση του αύριο.

Φτάσαμε στο σημείο να μετράμε μόνο μαγαζιά που κλείνουν, άλλα παλεύουν, υπάρχουν πλέον ολόκληρες περιοχές σε κατάσταση φάντασμα, όπως η κάποτε βυζαντινή και πιο σημαντική ιστορικά οδός Μητροπόλεως, το φημισμένο Τσαρσί, να μοιάζει με νεκροταφείο ονείρων, ιστορίας και εφιάλτη εγκατάλειψης.
Όλοι μας μιλάμε για την μαύρη μοίρα μας, υπάρχει σχεδόν κατάθλιψη πλέον, έχουμε ξεπέρασει και την αγανάκτηση και τον θυμό πια, βρισκόμαστε στο στάδιο της απάθειας και του σοκ.
Δεν πιστεύουμε τίποτα, δεν ελπίζουμε τίποτα, είμαστε στο έλεος του Θεού και πάμε με αυτόματο πιλότο.

Να μας σκέφτεστε και να μας αγαπάτε, περνάμε στιγμές δύσκολες εδώ στα σύνορα, αλλά φυσικά, και αυτό να μην το ξεχνάτε ποτέ, συνεχίζουμε να ζούμε στην πιο ερωτική πόλη της Ελλάδας και αυτό δεν θα μας το πάρει κανένας ανίκανος και ανύπαρκτος άρχοντας.
Είμαστε πόλη αρχόντων και δεν καταδεχόμαστε ούτε ανεχόμαστε άλλο να συνομιλούμε με ανύπαρκτους και γυμνούς βασιλιάδες. Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη τους, για τα υπόλοιπα θα αποφασίσει η αρχαιολογία του μέλλοντος, γιατί κάποια στιγμή θα μας κρίνει όλους η ιστορία, από τις πράξεις μας και μόνο, όχι από τις φαντασίες μας ούτε από τις αγνές προθέσεις μας. Με ή χωρίς δευτέρα παρουσία.

Ούτε αυτήν την εποχιακή ευκαιρία των Χριστουγέννων, αγαπητές μου και αγαπητοί μου, την γιορτινή επιταγή θα έλεγα, δεν μπορεί να εξασφαλίσει προς εξαργύρωση προς όφελος των δημοτών, όλων των πολιτών, της ανάδειξης της Καστοριάς συνολικά ως αυτό που είναι, ένα διαμάντι της βυζαντινής παράδοσης, ας μην μιλήσω και για αυτήν την τεράστια πληγή μας, και η πιο όμορφη πόλη της βόρειας Ελλάδας στα ακριτικά βορειοδυτικά σύνορα.
Αν κάποια ή κάποιος από σας επιθυμεί να συνομιλήσει με τον Δήμο Καστοριάς και να κάνει προτάσεις, παρακαλώ ας το κάνει, εμείς δεν καταδεχόμαστε να μιλήσουμε μαζί τους, εγώ προσωπικά λόγω της γνώστης μου υπεροψίας και οι υπόλοιποι για δικούς τους λόγους.
Δεν πνίγηκε μόνο η Μάντρα στη λάσπη, χάνεται και η Καστοριά στο βούρκο, βοηθήστε μας, είναι ανάγκη, έρχονται Χριστούγεννα και δεν θα υπάρχει ούτε η παραμικρή χαρά στην πόλη, έχουμε και μικρά παιδιά, λυπηθείτε μας!!!!
Ακολουθεί το δελτίο τύπου, βοήθειά μας και η Παναγία να μας φυλάει.
“Ο Δήμος Καστοριάς, στο πλαίσιο του άρθρου 79 του Ν. 3463/2006, καλεί σε δημόσια διαβούλευση τους αρμόδιους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς και ομάδες πολιτών και πολίτες, να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους για το θέμα που αφορά στην
επικαιροποίηση – τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Θεματικού Χριστουγεννιάτικου Πάρκου «Ο Αϊ Βασίλης των Ευχών» στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας της Δημοτικής Κοινότητας Καστοριάς.

Αποστολή παρατηρήσεων ή προτάσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] ή στο fax: 24670 24711 (Γραφείο Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, τηλ. 24673 51163) μέχρι τη Δευτέρα, 27/11/2017 και ώρα 12:00.”

Φίλες και φίλοι, εύχομαι να έχω την κατανόηση σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υποστήριξή σας που την θεωρώ δεδομένη ως πράξη αλληλεγγύης προς μια τοπική κοινωνία σε παρακμή και οικονομική κατρακύλα από την ανικανότητα πολλών ωραίων και μοιραίων,
έλεος Κύριε, μη μας εγκαταλείπεις χριστουγεννιάτικα.

 

 

 

 

 

 

 

 

1 σχόλιο

  1. Φώτης Κουκουφίκας

    ” Είμαστε πόλη αρχόντων ” !! και τι ” αρχόντων ” ! Μπατιρημένων …….

    Άρχοντας και μπατίρης γίνεται ; δεν γίνεται ! ή μάλλον γίνεται στους …..κατά φαντασίαν άρχοντες …….μακάρι να μπορούσαν όλοι να ζουν με τη φαντασία τους και τα όνειρά τους … αλλά πως έλεγε κι ο νικητής του Β παγκοσμίου πολέμου : ” η πραγματικότητα αξίζει πιο πολύ από τα όνειρα ” ….

    Πάντως , όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσει κανείς ,– όσο κι αν αυτό πονάει —ότι είμαστε μια φαλιρισμένη χώρα , τόσο καλύτερα μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του από φαντασίες και προ παντός από …….αρχοντιές .

shares