Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ενώ η πόλη «καίγεται»…

Πρόκληση; Αδιαφορία; Ανικανότητα; Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνεύσει η λογική  την σημερινή στάση των εκλεγμένων -από τον κόσμο της Καστοριάς- Δημοτικών Συμβούλων στην προγραμματισμένη, εδώ και μέρες, Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18.00!

Της Χρυσούλας Κυρατζή

Η Συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας και άγνωστο παραμένει  πλέον πότε και αν θα γίνει. Πριν το Δεκέμβριο, που «υποδεχόμαστε» σε 2 μέρες, είναι δύσκολο…

Την στιγμή που οι εργαζόμενοι των Βρεφικών Σταθμών περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις που αφορούν στην πληρωμή τους και οι γονείς υφίστανται μία τεράστια ταλαιπωρία εξαιτίας της κατάστασης, οι εκπρόσωποί μας στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπήκαν στον κόπο καν να παρευρεθούν στην κρύα αίθουσα του Δημαρχείου ώστε να συζητήσουν το φλέγον θέμα.

Αν συνεχίσουμε θα σας απογοητεύσουμε (ή προβληματίσουμε) ακόμα περισσότερο, καθώς κάτι λιγότερο από 4 εβδομάδες απομένουν για την πιο κρίσιμη τουριστικά περίοδο της Καστοριάς και μόνο οργανωμένες δε δείχνουν οι ενέργειες και ο συντονισμός των υπευθύνων.

Όπως θα δείτε στις  εισηγήσεις που δημοσίευσαν οι ΕΝ.ΔΗΜΩ μεταξύ των θεμάτων, σήμερα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα συζητούσαν για το «Χωριό του Αη Βασίλη» και των λοιπών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το δωδεκαήμερο στην περιοχή.

Κατά την γνώμη μας  η νέα καθυστέρηση δεν προκαλεί τίποτα περισσότερο από προβλήματα.

Ούτε το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο (!) (που δεν είναι δυνατό να στηθεί σε μία νύχτα και να μην είναι επιεικώς προχειροφτιαγμένο, καταδικασμένο να αποτύχει), ούτε η συναυλία με τους Kings που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί κατά το άναμμα του δέντρου στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας (ο Δήμος θα ξοδέψει 2000€ και η Περιφέρεια άλλα 5000€), είναι αρκετά και ικανά να ικανοποιήσουν το κοινό που διψά για εκδηλώσεις και όμορφες γιορτινές εικόνες.

Η πραγματικότητα! Βιώνουμε..

Μια πόλη ημιστολισμένη, γεμάτη λακκούβες, με έρημο κι εγκαταλειμμένο (αν και φωτισμένο εορταστικά) το ιστορικό κέντρο, χωρίς Αίθουσα Πολιτισμού, με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη να υπολειτουργεί, τους τοπικούς παράγοντες να αναλώνονται σε παιχνίδια εντυπωσιασμού σχετικά με την άφιξη του Φυσικού Αερίου σε διάστημα 5, 10 ή 150 ετών, την αναβάθμιση του Αεροδρομίου σε Διεθνές να φαντάζει ουτοπική(την στιγμή που τα Γιάννενα ξεκινούν διεθνείς πτήσεις με τακτικά δρομολόγια Λάρνακα -Ιωάννινα από το νέο έτος) και φυσικά το θέμα των ημερών…το φορέα της λίμνης!

Μήπως είναι ώρα να πάρουμε ένα από τα ποδήλατα (που σκουριάζουν στο αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειας, μέχρι να μάθουμε πώς να τα διαχειριστούμε) ή ακόμα καλύτερα τον πολυδιαφημισμένο «Κάρανο» (που θα βουλιάξει και κανείς δε θα το καταλάβει) και να πάμε να δούμε τι κάνουν σε άλλες πόλεις της χώρας μας;

Προεκλογική περίοδος ξεκινά σιγά σιγά…Έχουμε να ακούσουμε πολλά και να υποκριθούμε πως ξεχνάμε ακόμα περισσότερα! 

aboutkastoria.gr

 

 

 

 

Back to top button