Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Σπήλαια: Ξεκινάει η αξιοποίηση της περιοχής των καταρρακτών (βίντεο)

Mε μεγάλη χαρά, είδα να συμπεριλαμβάνεται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μας για το 2018, η αξιοποίηση της περιοχής των καταρρακτών του χωριού μας, των Σπηλαίων.
Είναι ένα πρώτο βήμα, για την ανάδειξη μιας περιοχής σημαντικού φυσικού κάλλους, που τα τελευταία χρόνια, ήδη έχει τραβήξει το ενδιαφέρον επισκεπτών από πολλά μέρη της Ελλάδας, της Κύπρου, αλλά και τηλεοπτικών εκπομπών όπως το «60΄ Ελλάδα».
Η σχετικά δύσκολη προσβασιμότητα όμως τώρα στον χώρο αυτό, αλλά και η γενικότερη υποδομή εκεί, περιορίζει την προσέλευση του κόσμου, και την κάνει προσιτή μόνο σε κείνους που τα καταφέρνουν καλύτερα σε τέτοιες (αλλά… πανέμορφες) διαδρομές. Με μελλοντικό στόχο λοιπόν την δημιουργία μιας διαδρομής κι ενός χώρου που θα είναι μια μικρή όαση αναψυχής, και προσβάσιμη για όποιον το επιθυμεί, και με δεδομένη την ύπαρξη νερού χειμώνα-καλοκαίρι, θεωρώ ότι θα αποτελέσει και μια μικρή (ή μεγάλη) ανάσα ζωής για το χωριό μας, που δυστυχώς όπως πολλά άλλα της υπαίθρου, αποκτά μια φθίνουσα πορεία, και τείνει προς τον μαρασμό και την ερήμωση.

Από την σελίδα του Μιχάλη Ζήτα.

Δείτε την επίσκεψη του Νίκου Μάνεση στους καταρράκτες των Σπηλαίων μετά το 3:53

“60 λεπτά Ελλάδα” στα Σπήλαια (βίντεο)  

60′ Ελλάδα στο Άργος Ορεστικό – Βίντεο όλη η εκπομπή

 

 

 

Back to top button