Ελλάδα

Κοχύλια με μπέικον ογκρατέν

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. κοχύλια ή άλλα κοντά ζυμαρικά
  • 150 γρ. μπέικον σε κύβους
  • 2 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά (κασέρι, γραβιέρα, γκούντα κ.λπ.)
  • 5 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το μπέικον, το βούτυρο σε κύβους και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά με το γάλα και αλατοπίπερο και και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με το μείγμα.
  3. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό στους 200 °C για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Συμβουλή

Επειδή ρίχνουμε τα ζυμαρικά ωμά στο σκεύος είναι σημαντικό να προσέχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος πως είναι βυθισμένα σε υγρό, για να μη μας ξεραθούν.

icookgreek.com

Back to top button