Καστοριά

Είδη πρώτης ανάγκης απέστειλαν στη Μάνδρα Αττικής ο Δήμος Καστοριάς και ο Σύλλογος ΟΡΜΟΣ (φωτογραφίες)

Είδη πρώτης ανάγκης, καθώς επίσης και τρόφιμα μακράς διάρκειας, απέστειλε στον δοκιμαζόμενο λαό της Μάνδρας ο δήμος Καστοριάς . Πρόκειται για μια πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς του δήμου Καστοριάς και ιδιαίτερα του δημάρχου κ. Ανέστη Αγγελή που σκοπό έχει να απαλύνει το πόνο των πληγέντων συνάνθρωπων μας.

Τα δέματα με τα είδη που συγκεντρώθηκαν, παρέλαβε από το Δημαρχείο αυτοκίνητο των ΕΛΤΑ Καστοριάς προκειμένου να τα μεταφέρει δωρεάν στους πλημμυροπαθείς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ΕΛΤΑ, κ. Παύλο Λέκκο τα ΕΛΤΑ είναι προσηλωμένα στο κοινωνικό τους έργο και επιβεβαιώνουν ακόμη μια φορά με αυτό το εγχείρημα την ανθρωπιά τους.

Ο κ Λέκκος, ενημέρωσε παράλληλα ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και από μεμονωμένα άτομα αλλά και από συλλόγους και φορείς.

Τέλος σημείωσε έως τις 31 Δεκεμβρίου τα ΕΛΤΑ θα μεταφέρουν και διανέμουν δωρεάν δέματα τα οποία θα προορίζονται για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής.

Σε συνέχεια των δράσεων του με κοινωνικό χαρακτήρα, το ελπχ ΟΡΜΟΣ, αφού κινητοποίησε τα μέλη και τους φίλους του, συγκέντρωσε, ταξινόμησε, πακετάρισε και απόστειλε εχθές το μεσημέρι είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες πλημμυροπαθείς του Δήμου Μάνδρας Αττικής. Πρόκειται για μια ακόμη αξιέπαινη προσπάθεια από τα μέλη του ελπχ ΟΡΜΟΣ, την μοναδική αυτόνομη πρωτοβουλία σε επίπεδο συλλόγου στον νομό μας, και αποτελεί μια ουσιαστική πράξη αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους συνάνθρωπους μας .

Πιο συγκεκριμένα, και όπως μας δήλωσε το μέλος του ΔΣ και μια εκ των δυο συντονιστριών της κίνησης αλληλεγγύης , κ. Ανδρομάχη Μίντζια, «η ανταπόκριση των φίλων του συλλόγου μας ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και άμεση, και καταφέραμε με την συνδρομή τους να συγκεντρώσουμε, σε μόλις 5 εργάσιμες ημέρες, μία πάρα πολύ ικανοποιητική ποσότητα βασικών ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, ενδύματα και κουβέρτες για τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας στην Μάνδρα της Αττικής».

Σύμφωνα επίσης με την κ. Κοντάριου Ειρήνη, την δεύτερη εκ των συντονιστριών και μέλος του ΔΣ, η κίνηση αυτή αποτελεί ουσιαστικά μια επανάληψη παρόμοιων πρωτοβουλιών που είχαν γίνει στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα την συλλογή ειδών για τα παιδικά χωριά SOS της Βόρειας Ελλάδος, τους πρόσφυγες στην Ειδομένη αλλά και εδώ στην Καστοριά για τα παιδιά των Σύρων προσφύγων

 

 

 

Back to top button