Ελλάδα

Μοσχαράκι κοκκινιστό με τηγανητές πατάτες

Υλικά συνταγής

  • μοσχαρίσιο κρέας (κυλότο, ή ποντίκι): 1 κιλό, κομμένο σε μερίδες
  • σκόρδο: 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • κρεμμύδι: 1 μεγάλο, ξερό, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο: 6 κουταλιές της σούπας
  • φύλλο δάφνης: 1 (προαιρετικά)
  • ντομάτες: 6 ώριμες, φρέσκες, τριμμένες (ή 400-500 γρ. κονσέρβας)
  • ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • πατάτες τηγανητές για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζετετο κρέας καλά. Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Ξαναρίχνετε το κρέας μέσα στην κατσρόλα.
  2. Προσθέτετε τις ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες, στο φαγητό, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε τη δάφνη, τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο, αν χρησιμοποιήσετε.
  3. Ρίχνετε ένα φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε για 50΄- 60′ ελέγχοντας τα υγρά κάθε τόσο και συμπληρώνοντας νερό, αν χρειάζεται. Όταν το κρέας ψηθεί και μαλακώσει και η πήξει η σάλτσα, κτατεβάζετε το κοκκινιστό απ’ τη φωτιά, αφαιρείτε τη δάφνη και σερβίρετε με τηγανητές πατάτες.

Συμβουλή

Τα αρωματικά είναι κατεξοχήν θέμα γούστου. Σε άλλους αρέσει η δάφνη και κάποιοι δεν τη συμπαθούν. Άλλοι αγαπούν το μοσχοκάρυδο ή και την κανέλα κι άλλοι όχι. Κινηθείτε με κριτήριο τι σας αρέσει πιο πολύ.

icookgreek.com

Back to top button