Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Πάστα σοκολατίνα

Πάστα σοκολατίνα από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
 Για το παντεσπάνι
4 αυγά
100 γρ αλεύρι φαριν απ
2 κουτ. σούπας κακάο
2 βανίλιες
70 ml γάλα
50 γρ βούτυρο
70 γρ ζάχαρη

Για την κρέμα
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί μορφατ
2 κουτ. σούπας κακάο

Για την επικάλυψη
120 ml γάλα ζεστό
170 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ενά μπολ ρίχνουμε ολά τα υλικά για το παντεσπάνι και ανακατεύουμε ζωηρά με ένα σύρμα. Μόλις ομογενοποιηθουν τα υλικά μας τα αδειάζουμε σε ταψάκι 20 χ 30 καλά αλευρωμένο και βουτυρωμένο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφού κρυώσει το ραντίζουμε με 5 κουτ. σούπας γάλα. Για την κρέμα χτυπάμε την μόρφατ μέχρι να αφρατέψει και στην συνέχεια χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με το κακάο. Ρίχνουμε το χτυπημένο ζαχαρούχο μέσα στην μόρφατ και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μαριζ. Απλώνουμε την κρέμα επάνω στο παντεσπάνι μας και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες ,να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Για την επικάλυψη ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα,ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας και το απλώνουμε επάνω στο γλυκό. Το τοποθετούμε πάλι ψυγείο να σφίξει η επικάλυψη. Σερβίρουμε ως έχει έιτε κάνουμε ροζέτες απο σαντιγι..

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

erasitexnies.blogspot.gr

 

 

 

Back to top button