Καστοριά

Κι όμως, κάτι πρέπει να γίνει πριν είναι αργά! (φωτο)

Oι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, πέρα από κάποια σοβαρά προβλήματα που δημιούργησαν στον Νομό μας, δημιούργησαν και προβλήματα μέσα στην πόλη.

Το βράδυ της π. Παρασκευής, κατέρρευσε και έκλεισε τον δρόμο, τμήμα του πέτρινου τοίχους της ιδιοκτησίας Τζιάτα, στην γνωστή στροφή, επί της οδού Αγ. Μηνά, πρίν το Β’ Δημοτικό Σχολείο. Το πρόβλημα αυτό της επικίνδυνης «στροφής Τζιάτα», με τις συνεχείς πτώσεις τμημάτων του εναπομείναντος τοίχους στον δρόμο, η «ΦΩΝΗ» αλλά και μεμονωμένοι συμπολίτες μας, επισήμαναν πολλές φορές, πλην όμως «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Και να που φτάσαμε σήμερα, με τον κίνδυνο όμως να φύγει όλος ο τοίχος στον δρόμο, να είναι άμεσος, με απρόβλεπτες συνέπεις, κυρίως, για τα οχήματα.

Τα έντονα όμως καιρικά φαινόμενα, ανέδειξαν για άλλη μια φορά, την επικινδυνότητα και της εγκαταλελειμμένης οικίας, επί της οδού Γ. Παλαιολόγου, σ’ ένα πολύ κεντρικό και τουριστικό δρόμο, προς τον Προφήτη Ηλία, πρόβλημα, για το οποίο, ασχολήθηκε πολλές φορές η «ΦΩΝΗ».

Ο κίνδυνος πλέον για πεζούς και οχήματα έχει γίνει πολύ μεγάλος, αφού άρχισαν να πέφτουν στον δρόμο ολόκληρα κεραμίδια και σάπια μεγάλα ξύλα από την εναπομείνασα σκεπή, τα λούκια κι αυτά είναι έτοιμα να βρεθούν στο οδόστρωμα (όπως δείχνουν οι φωτογραφίες μας) και πολύ φοβούμαστε ότι με νέα έντονα καιρικά φαινόμενα, η οικία αυτή δεν θα αντέξει να σταθεί όρθια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και στην περίπτωση αυτή, για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων.

Επί τέλους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας, θα πρέπει να παρέμβουν το συντομότερο δυνατόν, πρίν είναι αργά.

 fonikastorias.gr

 

 

 

 

 

Back to top button