ΚαστοριάΝεστόριοτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Καταπληκτικό, κατάλευκο Σαββατοκύριακο της “Λέσχης 4Χ4 Καστοριάς” στον Γράμμο (φωτογραφίες)

Ένα καταπληκτικό κατάλευκο Σαββατοκύριακο στον αγαπημένο μας Γράμμο πέρασε στην ιστορία των εκδρομών της ΛΕΣΧΗ 4Χ4 ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ!
Η πάντα δυνατή παρέα της λέσχης μας απόλαυσε το χιόνι που έκανε την εμφάνισή του από Σάββατο βράδυ , στο ομορφότερο ορεινό κατάλυμα του νομού το GRAMMOS LODGE των καλών φίλων και μελών της λέσχης Γιώργου και Αλέξη Σπύρου.
Το βράδυ του Σαββάτου με χιονόπτωση στο κιόσκι του καταφυγίου ψήσαμε και στην συνέχεια απολαύσαμε τον πολύ όμορφο χώρο και τζάκι του εντός. Στις 3 περίπου τα χαράματα η χιονόπτωση σταμάτησε και δυνατός βορειάς πάγωσε το κατάλευκο νυχτερινό τοπίο.
Το πρωί ο ήλιος και ο αέρας μας , χάρισαν μαγικές λευκές εικόνες πέριξ του χωριού αλλά και στην υπόλοιπη βόλτα μας. Κινηθήκαμε προς Βέρτινικ , Τρίλοφο , Μονόπυλο (όπου 3 οχήματα της λέσχης διάσχισαν τον Αλιάκμονα αλλά τελικά δεν περάσαμε όλοι απέναντι μιας που τα χαμηλότερα οχήματα μπορεί να είχαν θέμα) και ανηφορίσαμε προς Χελώνα και από εκεί κάναμε ανάβαση στην ιστορική Αλεβίτσα. Από εκεί χωριστήκαμε μιας που κάποιοι έπρεπε να επιστρέψουν νωρίτερα.

Με 6 οχήματα δοκιμάσαμε να βγούμε προς Αμμούδα όμως οι δρόμοι ήταν σε κακή κατάσταση και το χιόνι στις κλήσεις που συναντήσαμε με κρυμμένα νεροφαγώματα , το κατέστησαν αδύνατο με σχεδόν όλα τα οχήματα να κολλάν σε σημεία ευτυχώς χωρίς ζημιές μιας που η χρήση εργατών , γεμίσματος νεροφαγωμάτων με ξύλα αλλά και χρήση ειδικού εξοπλισμού της λέσχης απέδωσε τα μέγιστα. Βράδυ φτάσαμε στην Καλή Βρύση και από εκεί επιστροφή στην Καστοριά.
Χαρήκαμε πολύ που γνωρίσαμε και νέους φίλους τετρακίνητους και συνοδηγήσαμε παρέα στα όμορφα βουνά μας! Και του χρόνου με ακόμη περισσότερο χιόνι!

Κείμενο – φωτογραφίες: Αλέξανδρος Σινόπουλος

 

 

 

Back to top button