Ελλάδα

Τα μυστικά για σύνταξη από τα 55 με εξαγορά ενσήμων – Ποιο είναι το κόστος ανά Ταμείο

Σύνταξη ακόμη και στο 55ο έτος της ηλικίας τους κλειδώνουν χιλιάδες ασφαλισμένοι με εξαγορά ενσήμων από Ταμεία μισθωτών, ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες η έξοδος μέσω πλασματικών ετών έρχεται από το 60ό έτος.

Οι αναγνωρίσεις πλασματικού χρόνου συμφέρει να γίνουν πριν από την υποβολή αίτησης, ώστε να κατοχυρώσουν τα απαιτούμενα έτη συνταξιοδότησης και κυρίως προκειμένου να αποφύγουν οποιονδήποτε μελλοντικό κίνδυνο περιορισμού στις εξαγορές ενσήμων από ενδεχόμενες νέες νομοθετικές παρεμβάσεις.
Ειδικά για ΟΓΑ και Δημόσιο συμφέρει η αίτηση εντός του 2017 γιατί θα δώσουν λιγότερα.

Οι παλαιοί μέχρι το 1992 ασφαλισμένοι κατοχυρώνουν με εξαγορά πλασματικού χρόνου τα όρια ηλικίας ως το 2012 και αποφεύγουν την έξοδο στα 67 ή στα 62, όσο νωρίτερα χρησιμοποιήσουν τα πλασματικά έτη από το 2017 ως το 2012.

Οι νέοι μετά το 1993 ασφαλισμένοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές διατάξεις για έξοδο πριν από τα 67 ή πριν τα 62, πλην, όμως, η αναγνώριση συντάξιμου χρόνου τους βοηθά να αυξήσουν ως και 7 τα έτη ασφάλισης για να πιάσουν τα 40 χρόνια εργασίας και να πάρουν πλήρη σύνταξη στα 62.

Το κόστος εξαγοράς ανά Ταμείο

Η συνέχεια στο real.gr

Back to top button