ΚαστοριάΝεστόριο

“Ατελείωτο” το φράγμα του Νεστορίου – Η συνέχεια στα δικαστήρια (ρεπορτάζ)

Στον «αέρα» συνεχίζει να παραμένει η κατασκευή του Φράγματος του Νεστορίου, καθώς η ανάδοχος Κοινοπραξία του έργου ΙΟΝΙΟΣ-ΑΚΤΩΡ και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς θα βρεθούν στα Δικαστήρια για οικονομική διαφορά, σε ότι αφορά το επίμαχο χρηματοδοτικό κενό που υπήρξε την περίοδο του 2015, όταν το έργο μεταφέρθηκε από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» σε άλλο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα η Κοινοπραξία που προέκυψε το 2015, μετά την αδυναμία της αρχικής αναδόχου εταιρίας, ΙΟΝΙΟΣ να ολοκληρώσει το έργο, που είχε αναλάβει το 2011, ζητά ως αποζημίωση της καθυστέρησης χρηματοδότησης το ποσό των 6,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα ζητά τη λύση της αρχικής σύμβασης και άμεσα την υπογραφή νέας, ώστε να ολοκληρώσει το έργο, κάτι που έχει αρνηθεί η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Το θέμα αυτό έφερε στο σημερινό (20/12/2017) περιφερειακό συμβούλιο με επίκαιρη ερώτηση ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος, ο οποίος ζήτησε από τον νυν αντιπεριφερειάρχη, Σωτήρη Αδαμόπουλο να ασκήσει πίεση στον αρμόδιο υπουργό, ώστε να δοθεί αντίστοιχη λύση, με αυτή των αναδόχων των αυτοκινητοδρόμων.

Ως «υπέρογκη» χαρακτήρισε την αποζημίωση, που ζητά η ανάδοχος Κοινοπραξία, ο κ. Αδαμόπουλος, που επισήμανε ότι «δεν είναι σωστό να παίζονται παιχνίδια εις βάρος του Δημοσίου και των εργαζομένων, στο έργο».

Όπως ανέφερε η υπόθεση αυτή έχει πάρει το «δρόμο» της Δικαιοσύνης, γιατί δεν υπήρξε συμφωνία με τη Κοινοπραξία, ενώ πως η «λύση της σύμβασης» που πρότεινε δεν αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

ert.gr 

 

 

Back to top button