Αγαπημένοι και Μοναδικοί μου αναγνώστες καλησπέρα σας.
Στο σχολείο της ζωής μαθαίνουμε τις τέσσερις πράξεις των προβλημάτων της.
Πολλοί όμως επιδίδονται αποκλειστικά στήν πρόσθεση και στο πολλαπλασιασμό .
Προσθέσεις σε απαιτήσεις και πολλαπλασιασμό σε απολαύσεις.
Κάποτε όμως πρέπει να μάθουμε και τις άλλες δύο πράξεις . Την αφαίρεση και την διαίρεση.
Αφαίρεση στις απαιτήσεις με θυσίες και διαίρεση με μοίρασμα καλοσύνης.
Αλλιώς ο Διδάσκαλος της ζωής, θα μας αφήσει απροβίβαστους.
ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Και τώρα αγαπημένοι μου συνεχίζω με ένα Αργίτικο πεντανόστιμο Φαγητό.
ΜΑΣΚΟ ΜΕ ΛΑΓΟ
Υλικά
1 1/2 κιλό κουνέλι
4 κ. σ.αλεύρι
4 κ.σ. βιτάμ
1 σφηνάκι ξύδι
4 αυγά
1 σκελίδα σκόρδο.[δοκιμάζεις]
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Αφήνω όλο το βράδυ τον λαγό στο νερό και στο ξύδι να φύγει το αίμα και να μαλακώσει το κρέας του.
Την επομένη το πλένω το αφήνω να στραγγίσει, και στην συνέχεια,το κόβω σε μερίδες, το αλατοπιπερώνω και το ροδίζω λίγο με λάδι στην χύτρα,ρίχνω νερό να σκεπαστή το κρέας ,κλείνω την χύτρα και το βράζω 1 ώρα σε μέτρια φωτιά .[αν δεν έχει βράσει το ξαναβράζεις].
Αφού βράσει ο λαγός, βγάζω τις μερίδες και αφήνω τον ζωμό να κρυώσει.
Στην συνέχεια και αφού κρυώσει ο ζωμός τον στραγγίζω σε ένα σκεύος,χτυπάω τα αυγά με το πιρούνι και τα ρίχνω στον ζωμό ,προσθέτω το ξύδι, τα ανακατώνω να ενωθούν τα υλικά.
Λιώνω το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, στην φωτιά, προσθέτω το αλεύρι, λιγο αλάτι και το καβουρδίζω 2-3 γύρους, ρίχνω το ζουμί με τα αυγά και το ξύδι στραγγίζοντας στην σίτα, ρίχνω το σκόρδο τριμμένο στον τρίφτη και ανακατώνω σε σιγανή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να βράζει και να πήζει, σαν κρέμα πρέπει να γίνει , αφράτο και όχι πολύ πηχτό γιατί κρυώνοντας πήζει περισσότερο….
Αν χρειαστεί περισσότερο ζωμό ρίχνεις,επίσης και ξύδι, και σκόρδο,
πάντα δοκιμάζεις για να το φέρεις στην γεύση που θέλεις.
Το Μάσκο μαγειρεύεται και με κουνέλι και με σπιτικό [κοτόπουλο]. Με τον ίδιο τρόπο..
Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε, είναι πολύ νόστιμο φαγητό για όσους αγαπούν την παραδοσιακή κουζίνα..
Εύχομαι ποτέ, απο κανένα τραπέζι να μη λείψει το απαραίτητο.
Σημείωση: Για να μή σβολιάσει το αλεύρι καβουρδίζοντας, πρέπει το βούτυρο να είναι λίγο περισσότερο, ώστε να καλύπτει το αλεύρι.
Καλή σας όρεξη.
Μαρία