ΕλλάδαΚόσμος

Δημοσίευσε κάποιος φωτογραφία σου; Δες πώς θα σε ειδοποιεί πλέον το Facebook

Αν δεν θέλετε φίλοι στο Facebook να δημοσιεύουν φωτογραφίες σας, των οποίων την ύπαρξη δεν γνωρίζετε – και πιθανόν να 

μην μάθετε ποτέ – μια νέα λειτουργία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης θα σας… σώσει.

Η νέα λειτουργία, η οποία ανακοινώθηκε χθες Τρίτη από το Facebook, επεκτείνει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, και ειδοποιεί τους χρήστες κάθε πότε κάποιος δημοσιεύει φωτογραφία τους.

Η λειτουργία είναι προαιρετική αλλά προς το παρόν δεν λειτουργεί στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον Καναδά λόγω των αυστηρότερων νόμων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

 Πώς ακριβώς θα λειτουργεί; Το Facebook θα δημιουργεί ένα «πρότυπο» με βάση τις φωτογραφίες του χρήστη που ο ίδιος έχει δημοσιεύσει και στη συνέχεια θα συγκρίνει τα pixels με νέες φωτογραφίες που θα δημοσιεύονται από τρίτους. Πάντως ειδοποιήσεις θα στέλνονται μόνο για φωτογραφίες που θα έχει πρόσβαση ο χρήστης.

Το Facebook σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, χρησιμοποιώντας τη ώστε ο χρήστης να ενημερώνεται όταν κάποιος άλλος ανεβάζει τη φωτογραφία του στο προφίλ του ή ενσωματώνοντας τη σε λογισμικό για να ειδοποιεί άτομα με πρόβλημα όρασης σε ποιο σημείο βρίσκονται σε μια φωτογραφία που δημοσιεύεται. 

altsantiri.gr

Back to top button