ΚαστοριάΦλώρινα

Ασυνήθιστα χαμηλή κίνηση στην Κρυσταλλοπηγή παραμονές Χριστουγέννων

 

Φέτος για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν υπάρχει καθόλου κίνηση

Τίποτα δεν θυμίζει τις αντίστοιχες χριστουγεννιάτικες περιόδους προηγούμενων ετών η εικόνα στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, όπου η κίνηση είναι άκρως υποτονική. Οι οικονομικοί μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, δεν έφυγαν – ακόμη τουλάχιστον – για την ιδιαίτερη πατρίδα τους, προκειμένου να περάσουν τις γιορτές με τις οικογένειές τους.
«Άλλες χρονιές αυτή την περίοδο η έξοδος προς Αλβανία ήταν πολύ αυξημένη, αλλά φέτος για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν υπάρχει καθόλου κίνηση. Κυμαίνεται στα συνήθη επίπεδα. Μάλιστα, η είσοδος προς τη χώρα μας εμφανίζεται πιο αυξημένη σε σχέση με την έξοδο», δήλωσε στον «e-ptolemeos.gr» ο διευθυντής του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, Κώστας Σιώμος. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «με το κλείσιμο των σχολείων θα αρχίσει η έξοδος, η οποία μάλλον φαίνεται να είναι σαφώς μικρότερη από άλλες χρονιές».
Τα διόδια της Ιεροπηγής αύξησαν το κόστος μετακίνησης Βεβαίως, να σημειωθεί ότι το ταξίδι μετ’ επιστροφής για την Αλβανία ακρίβυνε κατά 4,40 ευρώ, αφού εδώ και τρεις ημέρες άρχισαν να λειτουργούν τα διόδια της Ιεροπηγής, με αντίτιμο 2,20 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι διόδια πληρώνουν και οι τελωνειακοί υπάλληλοι που πηγαινοέρχονται καθημερινά στη δουλειά τους. Ωστόσο, όπως δήλωσαν, περιμένουν τη σχετική απόφαση που θα τους απαλλάσσει από την καταβολή των τελών διοδίων, όπως γίνεται με τους εργαζόμενους όλων των μεθοριακών σταθμών.
Από ρεπορτάζ του Χρήστου Βήττα στο e-ptolemeos.gr

Back to top button