Ελλάδα

Tα πρόσωπα που ξεχώρισαν το 2017

Τα πρόσωπα που μας απασχόλησαν περισσότερο τη χρονιά που πέρασε, σε μία μικρή ανασκόπηση γεμάτη ανθρώπινες ιστορίες και σημαντικές στιγμές.

Γιώργος Λάνθιμος

Ο Έλληνας σκηνοθέτης άφησε μία ακόμα δυνατή παρακαταθήκη για το ελληνικό σινεμά με τον «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού» μέσα στον χρόνο, ταινία η οποία έφυγε από τις Κάννες με το βραβείο σεναρίου, δύο χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία του Αστακού. «Αυτό που πάνω απ’ όλα επιδιώκω είναι η δημιουργία ενός κλίματος αβεβαιότητας στο εσωτερικό των ταινιών μου», είχε αναφέρει σε συνέντευξη του.

Μαρίνα Σάττι

Η ταλαντούχα τραγουδοποιός με το τραγούδι «Μάντισσα», το βίντεο κλιπ του οποίου γυρίστηκε στο κέντρο της Αθήνας, έσπασε όλα τα ρεκόρ και ακούστηκε από όλα τα ραδιόφωνα. Με τη διασκευή της στο παραδοσιακό τραγούδι «Κούπες», η οποία έφτασε τα εκατομμύρια YouTube views, η Μαρίνα Σάττι κατάφερε να ξεχωρίσει και να αφήσει τη δική της σφραγίδα στο τραγούδι.

Ασλί Ερντογάν

Η τουρκάλα συγγραφέας και ακτιβίστρια τιμήθηκε με το βραβείο «Σιμόν ντε Μποβουάρ για την ελευθερία των γυναικών» το 2017. “Η λογοτεχνία έχει ένα βαθύ και πολύ περιεκτικό νόημα: να δώσει φωνή στα θύματα των πολιτικών διώξεων”, ανέφερε η δυναμική γυναίκα σε ομιλία της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Κωνσταντίνος Μπιμπής

Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής τιμήθηκε με το βραβείο Δημήτρης Χορν για την ερμηνεία του στο έργο «Το δέντρο του Οιδίποδα» της Ομάδας Ιδέα, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, το οποίο ανέβηκε φέτος στο θέατρο «ΘΗΣΕΙΟΝ – Ένα Θέατρο για τις τέχνες».«Είναι τιμή να παραλαμβάνω αυτό το σπουδαίο βραβείο. Δεν έχω ετοιμάσει κάτι ιδιαίτερο να σας πω, μόνο ότι η συγκυρία της βράβευσης είναι ευτυχής γιατί η παράστασή μας “Το δέντρο του Οιδίποδα” μόλις επέστρεψε από την Πορτογαλία και ετοιμάζεται να ταξιδέψει για τη Ν. Κορέα».

Νατάσια Μποφίλιου

Η πετυχημένη ελληνίδα τραγουδίστρια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων επειδή υπερασπίστηκε ειλικρινά και ανοιχτά την άποψη της σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών. «Ψηφίζω ΚΚΕ ως τιμή για την οικογένειά μου και τους παππούδες μου που ήταν στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και σκοτώθηκαν στην Αντίσταση κι επειδή πιστεύω στην οργανωμένη πάλη» δήλωσε η τραγουδίστρια, μιλώντας ακόμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για τη Χρυσή Αυγή. Ακόμα και αν πολλοί έπεσαν να τη… φάνε, η Νατάσια Μποφίλιου δεν πτοήθηκε από την κριτική και έδωσε εκ νέου τις απαντήσεις της.

koutipandoras.gr

Back to top button