Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Χριστούγεννα στη βυζαντινή Καστοριά (φωτογραφίες – βίντεο)

«Δεύτε ίδωμεν πιστοί πού εγεννήθη ο Χριστός..» έψαλλαν κλήρος και λαός την ημέρα των περηφανών γενεθλίων του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στη βυζαντινή Καστοριά.

Στις 5 το πρωί ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και οι ευσεβείς Καστοριείς προσέτρεξαν για να υμνήσουν και να δοξολογήσουν μαζί με τις ουράνιες δυνάμεις τον Γεννηθέντα Θεάνθρωπο Χριστό.

Στον στολισμένο Καθεδρικό Ναό τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Αθανασίου Γιαννουσά, των Εφημερίων του Ναού και των Διακόνων.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο π. Αθανάσιος ανέγνωσε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου επί τη δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, συνεχάρη τον λαό του Θεού για την μεγάλη του συμμετοχή στο Ποτήριο της Ζωής και ευχήθηκε σε όλους ο Γεννηθείς Χριστός να εκπληρώνει τα αιτήματα των καρδιών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

imkastorias.gr

Back to top button