Καστοριά

Η Νάνσυ Χατζή επιλέγει – «Το αστεράκι της αγάπης»: Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία αγάπης

Το βιβλίο της Σταυρούλας Κάτσου Καντάνη «Το αστεράκι της αγάπης» μόλις κυκλοφόρησε σε μια φροντισμένη επανέκδοση από τις εκδόσεις Ουρανός. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστορία του έχει βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά με έπαινο το 2007.
Ένα μικρό και ευαίσθητο αστεράκι παρά τα πειράγματα και την περιφρόνηση που δέχεται από τα μεγάλα λαμπερά αστέρια του ουρανού συνεχίζει να λάμπει με ένα περίεργο εκτυφλωτικό φως. Δεν κρατά κακία όμως στα φθονερά τους σχόλια ούτε θυμώνει, μόνο κάποιες φορές δάκρυα τρέχουν από τα μάτια του αλλά και αυτά  λαμπυρίζουν σαν διαμάντια. Το μυστικό που κάνει το αστεράκι της ιστορίας μας τόσο ξεχωριστό είναι οι νυχτερινές του βόλτες στη γη και η χαρά που προσπαθεί να δώσει στα λυπημένα παιδάκια. Μια νύχτα όμως θα δώσει χαρά και στη δική του ζωή. Είναι η νύχτα που θα συναντήσει το μεγάλο λαμπερό αστέρι της Θείας Γέννησης.
Το κείμενο συνοδεύει η εικονογράφηση της Όλγας Σεϊτανίδου προσθέτοντας και αυτή μια επιπλέον «λάμψη» στο ξετύλιγμα της ιστορίας. Στην πορεία της ανάγνωσης το μικρό αστέρι πραγματικά «λάμπει» ξεχωριστά για τον αναγνώστη.
Η συγγραφέας καταφέρνει μέσα σε τριάντα έξι σελίδες να κλείσει όλα τα ελπιδοφόρα μηνύματα της Θείας Γέννησης αλλά και της καθημερινής ζωής μια που η καθημερινότητα του μικρού αστεριού δεν διαφέρει από αυτήν ενός παιδιού. Το μικρό αστέρι με τη δύναμη της λάμψης του και τη θετική του ενέργεια μπορεί να καταφέρει πολύ σπουδαία πράγματα αποδεικνύοντας πως η ισχύς βρίσκεται στην ψυχή και όχι στο μέγεθος. Παράλληλα η τύχη του μικρού αστεριού στο τέλος της ιστορίας θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα.
Πρόκειται για μια τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία αγάπης που περιγράφει με ευρηματικό τρόπο το θαύμα της Γέννησης του Χριστού και τονίζει το μήνυμα των Χριστουγέννων: Την αγάπη.

Back to top button