Ελλάδα

7 μυστικά που οι αεροπορικές εταιρίες δε θέλουν να ξέρετε

Μικρές αλλά σημαντικές συμβουλές αν κάτι στραβώσει με την πτήση σας.

Μη δέχεστε κουπόνια ως αποζημίωση. Επιμείνετε σε μετρητά

Σε περίπτωση που έχουν εκδοθεί υπεράριθμα εισητήρια  σε μια πτήση λόγω overbooking, οι αερομεταφορείς μπορεί να σας προσφέρουν κάποιο voucher. Αρχικά ο υπάλληλος της θύρας ζητά εθελοντές που θα παραιτηθούν από την κράτησή τους με κάποιο αντάλλαγμα, προσφέροντας επιπλέον την επιλογή μεταξύ της επιστροφής των χρημάτων τους και της αλλαγής δρομολογίου.

Αν δεν απελευθερωθούν αρκετές θέσεις, τότε γίνεται αναγκαστική απαγόρευση επιβίβασης ορισμένων επιβατών. Αν σας διώξουν αναγκαστικά, έχετε υπόψη ότι δικαιούστε επιπλέον χρηματική αποζημίωση μεταξύ €125 και €600, ανάλογα με την απόσταση της πτήσης.

 

Ενημερωθείτε πριν από το ταξίδι για τα δικαιώματά σας

Εχετε μαζί σας  ένα εκτυπωμένο αντίγραφο των κανονισμών ώστε αν χρειασθεί θα σας βοηθήσει για να διεκδικήσετε καλύτερα αποζημιώσεις. Καλό είναι να γνωρίζετε, για παράδειγμα, πως αν η καθυστέρηση της πτήσης είναι μεγαλύτερη από 5 ώρες, και αποφασίσετε να μην συνεχίσετε το ταξίδι σας, δικαιούστε επιστροφή των χρημάτων σας και αεροπορική μεταφορά στον τόπο από τον οποίο είχατε αρχικά ξεκινήσει το ταξίδι σας.

Ή πώς σε περίπτωση ματαίωσης πτήσης ενδέχεται να δικαιούστε, εκτός των άλλων, και χρηματική αποζημίωση μεταξύ €250 και €600. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά σας και τις αποζημιώσεις δείτε εδώ: http://ec.europa.eu

Η συνέχεια στο parallaximag.gr

Back to top button