Ελλάδα

Επίδομα θέρμανσης: Αύριο τα χρήματα σε χιλιάδες δικαιούχους – Ποιοι θα πάρουν το… δώρο

– Στα 750 ευρώ το άτομο ή 937,50 ευρώ το ζευγάρι το επίδομα θέρμανσης – Επιπλέον χρήματα για τους κατοίκους οκτώ νομών στην κεντρική μαι βόρεια Ελλάδα

– Αύριο θα μπουν στον λογαριασμό επιπλέον 50 ευρώ έως 312,50 ευρώ

Με αλχημείες και επιδόματα μεταχρονολογημένα η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει την αδυναμία της να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων που ζουν με περιοχές με κρύο. Έτσι αποφάσισε να κάνει «πρωτοχρονιάτικο μποναμά» 15 εκατ. ευρώ με το επίδομα θέρμανσης στους κατοίκους των ορεινών περιοχών της χώρας.

Το υπουργείο Οικονομικών λίγο πριν κουρέψει κατά 50% το επίδομα θέρμανσης αποφάσισε να χορηγήσει  στους κάτοικους των περιοχών που πλήττονται περισσότερο το χειμώνα από τις χαμηλές θερμοκρασίες, έξτρα επίδομα θέρμανσης από 250 ευρώ έως 312,50 ευρώ  για το πετρέλαιο που προμηθεύτηκαν και κατανάλωσαν από τον Οκτώβριο του 2016 έως και τον Απρίλιο του 2017.  Μάλιστα, το έξτρα επίδομα θα καταβληθεί αύριο Παρασκευή.

Στο παρά ένα της  έκδοσης της απόφασης για το κουτσουρεμένο επίδομα  πετρελαίου θέρμανσης της φετινής χειμερινής περιόδου, οι  Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης και Κατερίνα Παπανάτσιου υπέγραψαν απόφαση με την οποία αυξάνεται στην Α΄ κλιματική ζώνη  το ποσό του επιδόματος από τα 25 λεπτά για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης στα 37,50 λεπτά το λίτρο. Ετσι για τους κατοίκους των νομών Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων και Σερρών το επίδομα θέρμανσης της περασμένης σεζόν  αυξάνεται από τα 500 ευρώ στα 750 ευρώ για τον άγαμο και στα 937,50 ευρώ από 625 ευρώ για το ζευγάρι.

Μετά της αύξησης της επιδότησης οι δικαιούχοι που έχουν ήδη λάβει επίδομα  θέρμανσης  θα εισπράξουν αύριο το έξτρα ποσό.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση η επιπλέον δαπάνη η οποία εκτιμάται στο ποσό των 15 εκατ. ευρώ θα εγγραφεί για τον σκοπό αυτό στον τακτικό προϋπολογισμό έτους 2017.

newsit.gr

Back to top button