Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Αισθάνομαι δικαιωμένη!”


“Το ζητήσαμε, το διεκδικήσαμε, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!
Η διαφορά θα καταβληθεί αυτόματα στις 29/12/2017 στους λογαριασμούς των δικαιούχων για το πετρέλαιο που κατανάλωσαν πέρσι.”

Δήλωσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου για το έκτακτο επίδομα θέρμανσης

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

Ακολουθεί το υπόμνημα που είχαν καταθέσει βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας στις 21/12/2017

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Αίτημα για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

 Από βουλευτές Δ. Μακεδονίας

Προς: Υπουργό Οικονομικών,  κ. ΕυκλείδηΤσακαλώτο

Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών,  κ. Γιώργο Χουλιαράκη

Υφυπουργό Οικονομικών,  κα. Κατερίνα Παπανάτσιου

Κοιν. Υπουργό Επικρατείας,  κ. Χριστόφορο Βερναδάκη

Στο σχέδιο του προϋπολογισμού το επίδομα θέρμανσης εμφανίζεται μειωμένο κατά 50%. Η κάθετη αυτή μείωση θα πλήξει κυρίως τις ευπαθείς ομάδες στους νομούς μας.

Στην περιοχή της Δ. Μακεδονίας η περίοδος του χειμώνα ουσιαστικά είναι 8 μήνες. Είναι ίσως δύσκολο για κάποιους στην Αθήνα να το κατανοήσουν αλλά μία επίσημη ενημέρωση από την Μετεωρολογική υπηρεσία μπορεί να πείσει τον οποιοδήποτε.

(Σας παραθέτουμε αναλυτικούς πίνακες για τις πόλεις των Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Σημειώνουμε εδώ πως οι θερμοκρασίες είναι κατά 40% χαμηλότερες στους γύρω ορεινούς όγκους των περιοχών).

Στην περιοχή της Δ. Μακεδονίας μία μέση οικογένεια το λιγότερο που χρειάζεται είναι περίπου 3000 λίτρα πετρελαίου , για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της, ποσό δυσβάσταχτο στην οικονομική κρίση που ζούμε.

Η μείωση του επιδόματος θέρμανσης θα πλήξει ανυπολόγιστα τις ευπαθείς ομάδες στην περιφέρεια της Δ. Μακεδονίας  και θα πρέπει να υπάρξει τρόπος ώστε στον προϋπολογισμό να υπάρξουν  επιπλέον 55 εκ. ευρώ για τις ανάγκες του επιδόματος  θέρμανσης, για τις περιοχές που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Θεωρούμε  αναγκαίο να υπάρξει αυτή η διορθωτική κίνηση για αποφύγουμε φαινόμενα   που θα οδηγήσουν τις ευπαθείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού, να στραφούν σε ανορθολογικούς εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, που είναι ανθυγιεινοί για τους ίδιους, την δημόσια υγεία, αλλά και για το περιβάλλον.

Τελιγιορίδου Ολυμπία,  Βουλευτής Καστοριάς

Δημητριάδης Δημήτρης,  Βουλευτής Κοζάνης

Μουμουλίδης Θέμης,  Βουλευτής Κοζάνης

Θεοφύλακτος Γιάννης,  Βουλευτής Κοζάνης

Ντζιμάνης Γιώργος,  Βουλευτής Κοζάνης

Μπλιάγας Χρήστος,  Βουλευτής Γρεβενών

Σέλτσας Κώστας,  Βουλευτής Φλώρινας

 

 

 

 

Back to top button