Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Οι Καστοριανοί που ξεχώρισαν το 2017

Οι Καστοριανοί που άφησαν τη σφραγίδα τους στη χρονιά που πέρασε, τιμώντας την πόλη μας με τις προσπάθειες ,το έργο και την προσφορά τους

Ηλίας Παπαμόσχος

Μετά τις διθυραμβικές κριτικές που δέχτηκε το βιβλίο του Ηλία Παπαμόσχου ” Η αλεπού της σκάλας και άλλες ιστορίες”, κατάφερε να αποσπάσει το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος.

 

Μαρία Νίτσα

Η φοιτήτρια της σχολής Νηπιαγωγών Φλώρινας Μαρία Νίτσα, που χάρη στη θέληση και τον επίμονο αγώνα της είναι πλέον η πρώτη Ελληνίδα με σύνδρομο Down, που κατάφερε να πετύχει την εισαγωγή της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Μαρία Νίτσα από τη Μεσοποταμία είναι η πρώτη φοιτήτρια στην Ελλάδα με σύνδρομο Down (βίντεο)

 

Ανδρομάχη Κάρτζου

Τη χρονιά του 2017 κυκλοφόρησε το 2ο βιβλίο της Αργίτισσας συγγραφέα Ανδρομάχης Κάρτζου (K.W.ANDRI), με τίτλο «Το Φίδι Του Ωκεανού»από την τριλογία “Δίδυμες Φλόγες”,το οποίο μάλιστα μεταφράστηκε και στα Αγγλικά.

Η πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ανδρομάχης Κάρτζου (σειρά φωτογραφιών) 

Ο Καστοριανός  σκηνοθέτης Αλέξανδρος Μιχαήλ συνεχίζει να μας παρουσιάζει πρωτοπόρες παραστάσεις όπως το ιδιαίτερο, περιπατητικό “ΣΤΟ ΦΩΣ” που παρουσιάστηκε από το “Σπασμένο Ρόδι”στο 10ο Δημοτικό Σχολείο.

Ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Μιχαήλ μιλάει για τη νέα παράσταση της θεατρικής ομάδας  “Σπασμένο Ρόδι”

Μαρία Καράτσογλου

Η Μαρία Καράτσογλου, μαθήτρια του του 3ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς, η φετινή πρώτη των πρώτων στη Καστοριά στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2017 με 19.293,  μόρια εισήχθη στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης (ΣΣΑΣ), και είναι μία από τους δεκαέξι σε όλη την Ελλάδα που πέτυχαν σε αυτή τη σχολή.

Μαρία Καράτσογλου: Η πρώτη των πρώτων στον νομό Καστοριάς με 19.293 μόρια (βίντεο – δηλώσεις)

 

Ελένη Τσιαρκατζή

Η Ελένη Τσιαρκατζή είναι η πρώτη Καστοριανή δότρια μυελού των οστών που βρέθηκε συμβατή και έσωσε τη ζωή ενός παιδιού που έπασχε από λευχαιμία

Ελένη Τσιαρκατζή: “Νιώθω ψυχική ανάταση για το “δώρο” που μου δόθηκε από τον θεό”

 

Νίνα Ράπη

Ιδιαίτερα δημιουργική η χρονιά για τη συγγραφέα Νίνα Ράπη. Το έργο της «Angelstate»μεταφράζεται από την ίδια στα αγγλικά και συμμετέχει  στο βιβλίο «The Oberon anthology of contemporary Greek plays»,που εκδίδεται και κυκλοφορεί στην Αγγλία. Στην Ελλάδα παίζεται το νέο θεατρικό της “Splinters”,σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Μιχαήλ.

Έργα 5 θεατρικών συγγραφέων μεταφράζονται για πρώτη φορά στα αγγλικά – Ανάμεσά τους και μίας Καστοριανής

Αστυνομικοί της Καστοριάς

Οι  Υπαστυνόμος Α’ Αρβανιτάκης Παντελής,  Ανθυπαστυνόμος Γκόβαρης Αθανάσιος, Αρχιφύλακας Τσιγαράς Παναγιώτης και Αστυφύλακας Σαράντης Βασίλειος,  βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  για τη σύλληψη τριών επικίνδυνων αλλοδαπών κακοποιών, που δραπέτευσαν από φυλακές της Αλβανίας.

Αριστείο Ανδραγαθίας σε Καστοριανούς αστυνομικούς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (φωτογραφίες)

Back to top button