Ελλάδα

Σεισμός – Κιλκίς – Θεσσαλονίκη: Μην μπαίνετε σε παλιά σπίτια! Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι

– Ανάμεσα σε Δοϊράνη και Κιλκίς το επίκεντρο, στα 4,7 Ρίχτερ το μέγεθος σύμφωνα με την τελική μέτρηση – Δεν μπορούμε να είμαστε πλήρως καθησυχαστικοί λένε οι σεισμολόγοι που παρακολουθούν το φαινόμενο – Αποφύγετε τα παλιά κτήρια που μπορεί να έχουν επιβαρυνθεί, λένε οι ειδικοί που ακόμη δεν μπορούν να μιλήσουν για κύριο Σεισμό – Κουνήθηκαν ως τη Θεσσαλονίκη οι κάτοικοι, έντονο το φαινόμενο με συνεχείς δονήσεις από τα μεσάνυχτα

Επιφυλακτικοί είναι προς το παρόν οι σεισμολόγοι. Ο σεισμός των 4,7 Ρίχτερ στο Κιλκίς που έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή έχει μπει στο μικροσκόπιο.

Το γεγονός πως ο Σεισμός που αναστάτωσε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη έγινε σε μια περιοχή με πολλά ενεργά ρήγματα τα οποία μπορούν να δώσουν μεγαλύτερες δονήσεις, δεν επιτρέπει στους επιστήμονες να είναι πλήρως καθησυχαστικοί, τουλάχιστον προς το παρόν.

Οι κάτοικοι κοντά στο επίκεντρο που εντοπίζεται στο χωριό Δονάτο τρόμαξαν. Πολλοί βγήκαν από τα σπίτια ωστόσο ακόμη δεν έχουν γίνει αναφορές σε ζημιές.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους προς το παρόν οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να αποφύγουν σπίτια και κτήρια παλιάς κατασκευής τα οποία μπορεί να έχουν επιβαρυνθεί από τον σεισμό. Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ε. Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ενώ ο Κ. Παπαζάχος τόνισε ότι η συνεχείς σεισμική δραστηριότητα δεν επιτρέπει προς το παρόν να μιλήσει κανείς για τον κύριο σεισμό.

Όπως είπε ο Κ. Παπαζάχος με τη δόνηση των 3,9 Ρίχτερ 13 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ακολούθησε άλλη μια της τάξης των 3,7 Ρίχτερ και το πρωί 24 λεπτά μετά της έξι ακόμη μια δόνηση 4,7 Ρίχτερ. Η περιοχή έχει αρκετά ρήγματα τα οποία έχουν δώσει στο παρελθόν μεγαλύτερου μεγέθους δονήσεις και έτσι οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο χωρίς να μπορούν να αποκλείσουν ακόμη τίποτε.

Τα στοιχεία δεν επιτρέπουν ακόμη να μιλήσουν για τον κύριο σεισμό.

newsit.gr

Back to top button