Καστοριά

Στη διευρυμένη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας ο Λάζαρος Ζήσης (φωτο – δηλώσεις)

 

Εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Καστοριάς ο Αντιδήμαρχος κ. Λάζαρος Ζήσης έλαβε μέρος στη διευρυμένη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με θέμα την δημιουργία και λειτουργία νέων και υφιστάμενων βρεφικών και παιδικών σταθμών.

Ο κ. Ζήσης δήλωσε: “Η εισήγηση του Δήμου Καστοριάς για το συγκεκριμένο φλέγον ζήτημα έγινε με γνώμονα την εξασφάλιση της λειτουργίας των είδη υφιστάμενων δομών και του προσωπικού τους και την αγωνία των γονέων που είναι οφελούμενοι από το πρόγραμμα για την συνέχιση του. Ετέθη και έγινε σαφές στην υπουργό ότι για να συνεχιστούν οι δομές ένας μόνο τρόπος υπάρχει. Η αύξηση της χρηματοδότησης στο μέγιστο δυνατό έως και 100% για την κάλυψη όλων των παγίων αναγκών για την εξασφάλιση της λειτουργίας των δομών λόγο αδυναμίας των Δήμων όλης της χώρας να ανταποκριθούν οικονομικά, μια εισήγηση που έγινε απόλυτα δεκτή από το σύνολο των παρόντων Δημάρχων 240 στο σύνολο.
Η απάντηση της Υπουργού ήταν ότι δεν είναι στην δική της αρμοδιότητα και μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου θα ζητήσει να γίνει συνάντηση για το συγκεκριμένο. Η άποψη του Δήμου μας αλλά και του συνόλου των Δήμων είναι ότι δεν μπορούμε να ιδρύσουμε νέες δομές αν δεν λυθούν τα προβλήματα στις υφιστάμενες αλλά και στις υπό ίδρυση δομές.
Περιμένουμε νέα συνάντηση με τον αρμόδιο πλέον Υπουργό.”

 

 

 

Back to top button